Mitt i Spånga

Nu rivs hela rasket vid Spångaviad­ukten

- Stella Papapanagi­otou 073-600 54 96 stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

I tisdags satte grävmaskin­erna igång att riva de tomma husen vid Spångaviad­ukten. I slutet av februari ska inget mer än en jordplätt återstå.

Betongkras­chen, som närmast liknar en gigantisk sekatör, närmar sig en av balkonerna på översta våningen. Med några få tag vräker den ner balkongen och en bra bit av betongvägg­en, på marken nedanför.

De två husen vid Spångaviad­ukten, där bland annat Filadelfia­kyrkan tidigare haft lokaler, har stått tomma länge i väntan på rivning.

– De senaste veckorna har vi rivit inuti, tagit bort golv och asbestsane­rat. Nu river vi själva huset och räknar med att vara klara i slutat av februari, säger Fredrik Rylander, projektled­are på Rivners AB, som utför jobbet åt Stockholms stad.

När det är klart kommer inte mer än en tom jordplätt att återstå.

Medan arbetet pågår är en del av parkeringe­n vid viadukten avspärrad.

– Vi kommer inte att behöva spärra av mer än vi har gjort nu och så fort vi är klara blir det parkerings­yta igen, säge Fredrik Rylander.

På platsen planeras för att ett nytt kvarter så småningom ska växa fram. Planen är fem- till sexvånings­hus med 135 lägenheter och verksamhet­slokaler i botten.

Enligt uppgift på stadens sida för projektet väntas detaljplan­en för det nya kvarteret antas i februari 2019.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? STARTSKOTT. Fredrik Rylander, projektled­are, Reza Etemad från fastighets­kontoret och Olle Tunell, byggledare håller koll när rivningen drar igång.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON STARTSKOTT. Fredrik Rylander, projektled­are, Reza Etemad från fastighets­kontoret och Olle Tunell, byggledare håller koll när rivningen drar igång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden