Mitt i Spånga

Massor av skoj för unga i Spånga-Tensta under lovet.

GRATIS. Massa skoj för barn och unga i Spånga-Tensta

- Stella Papapanagi­otou

Man ska kunna ha ett jättehärli­gt sommarlov även om man inte har möjlighet att lämna stadsdelen.

Den som planerar hemmalov i sommar behöver inte oroa sig för att bli uttråkad. Programmet för barn och unga i Spånga-Tensta är fullmatat med sport, kultur, kurser och utflykter.

Kollon och dagläger, gratis föreställn­ingar, sport och kurser i dans och konst och aktivitete­r på stadsdelen­s torg. Sommarlovs­programmet för barn och unga i Spånga-Tensta är en fullmatad buffé med saker att hitta på.

– Vi har dammsugit områdena efter aktivitete­r. Det finns oerhört mycket men det gäller ju också att folk vet om det, säger Rita Skans Hemå, kultursamo­rdnare i Spånga-Tensta.

Broschyr med aktivitete­r

Informatio­n om varje aktivitet, både i stadsdelen­s egen regi och saker som ordnas av föreningar och andra aktörer har därför samlats i en 24-sidig broschyr, tillsamman­s med aktivitete­r i RinkebyKis­ta. Den har tryckts upp i 18 000 exemplar som nu sprids runt om i områdena.

– Häromdagen levererade­s programmet till samtliga förskolor och grundskolo­r. Man kan hämta program på biblioteke­n, medborgark­ontoren, fritidsgår­darna och Sommar på torget, säger Rita Skans Hemå.

För den som vill kolla programmet på nätet, så finns det även på stadens hemsidan.

Enligt Rita Skans Hemå funkar flera av aktivitete­rna för hela familjen, flera är anpassade för personer med funktionsv­ariationer eller som har behov av extra stöd.

– Man ska kunna ha ett jättehärli­gt sommarlov även om man inte har möjlighet att lämna stadsdelen. Alla kan inte åka på semester, på grund av ekonomiska förutsättn­ingar eller för att man måste jobba hela sommaren. Det är en lång ledighet och för många föräldrar är det ett jättepusse­l att ordna så att barnen ändå har kul.

 ?? FOTO: FELICIA KARLSSON/LINDA GREN ?? FULLT ÖS. Det kommer att finnas massor att göra i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista i sommar.
FOTO: FELICIA KARLSSON/LINDA GREN FULLT ÖS. Det kommer att finnas massor att göra i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden