Mitt i Spånga

Hani får pris för sitt jobb på Spånga torg

ÅRETS TORGHANDLA­RE. ”Jag älskar att vara ute i väder och vind”

- Emma Löf Hagström

Det är ett väldigt viktigt pris där vi får chansen att uppmärksam­ma våra torghandla­re, som är en stor del av identitete­n i stadens torg och centrum.

Han har blivit ett naturligt inslag i många Spångabors vardag, och går upp runt 02 varje morgon för att kunna få tag på de allra bästa varorna. Hani Hanna på Spånga torg är Årets torghandla­re 2019.

Det var en glad och chockad Hani Hanna som på tisdagseft­ermiddagen överraskad­es av ett stort entourage när priset Årets torghandla­re 2019 skulle delas ut.

För drygt två år sedan startade han Hanna Frukt & Grönt på Spånga torg. Innan dess ägde han ett bageri vid Brommaplan, men längtan efter att få jobba utomhus tog över.

– Jag tycker att det är härligt att vara ute och känna väder och vind. Jag går visserlige­n upp väldigt tidigt, runt 02, för att ha tid att åka och hämta alla varor i Årstahalle­n, men det är det värt, säger Hani Hanna.

”En ära att prisa Hani”

Vinnaren väljs ut efter ett noggrant juryarbete, där anonyma provköpare har bedömt Stockholms torghandla­re. Kriteriern­a som man tittar på är bland annat bemötande, öppettider, kvittohant­ering och kvalitet på produktern­a.

– Jag bor själv i Spånga och går ofta förbi torget för att köpa frukt och grönt. Det är alltid bra kvalitet på produktern­a här, och även när jag har frågat runt bland grannar och bekanta så är alla rörande överens om det. Det är en ära att få dela ut det här priset till Hani Hanna, säger Dennis Wedin, (M) bostads- och fastighets­borgarråd, som delade ut priset.

Juryns motivering i år löd ”torghandla­ren som visar kunskap om sina produkter och som får kunden att känna sig välkommen!”

– Det är ett väldigt viktigt pris där vi får chansen att uppmärksam­ma våra torghandla­re, som är en stor del av identitete­n i stadens torg och centrum. De bidrar till liv och rörelse, säger Dennis Wedin.

Kvalité viktigast

Så vad är nyckeln till framgång? Enligt Hani Hanna handlar det om att aldrig tumma på kvalitén, även om priserna då blir en gnutta högre.

– Om jag ser att någon kund fått tag på något som inte ser bra ut så byter jag alltid ut varan, det är så man får folk att komma tillbaka. Jag slänger alltid dåliga saker på kvällarna och skulle inte försöka sälja ruttna varor bara för att tjäna pengar, säger han.

 ??  ?? PRISAS. Hani Hanna fick ta emot diplom och blommor av bostads- och fastighets­borgarråde­t Dennis Wedin (M).
PRISAS. Hani Hanna fick ta emot diplom och blommor av bostads- och fastighets­borgarråde­t Dennis Wedin (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden