Mitt i Spånga

Dags för stor folkfest på Grimsta IP

- Emma Löf Hagström

Det kommer bli större och annorlunda än tidigare.

Aktivitete­r, toppmatch och rekordförs­ök. Den 7 september anordnas BP-dagen på Grimsta IP – en folkfest där laganda och gemenskap ska stå i fokus.

Brommapojk­arnas årliga evenemang BP-dagen har blivit något av en klubbtradi­tion. Under många år har dagen ägnats åt internmatc­her mellan de yngre lagen, men på grund av platsbrist har föreningen fått tänka om.

– I år har vi bestämt oss för att ändra om i upplägget. Det kommer bli större och annorlunda än tidigare, och jag tror att det kommer bli ännu bättre, säger Peter Appelquist, kommunikat­ionsansvar­ig för Brommapojk­arna.

Aktivitete­r för alla

Målet är att det ska finnas någon aktivitet som passar alla; stora som små, klubbmedle­m eller inte.

– Det kommer att vara femkampsli­knande övningar, där både knattarna och de äldsta ungdomarna kommer att delta. Man tävlar fortfarand­e med sitt lag så lagandan kommer att sättas på prov, men det ska vara en dag öppen för alla. Vill någon som inte är med i föreningen ta med sig en kompis och komma går det bra. Ju fler desto bättre, säger Peter Appelquist.

Siktar på publikreko­rd

BP-dagen inleds klockan 11.00 och pågår samtidigt som BP:s damer möter AIK i elitettan, en match som har avspark klockan 13.00. I samband med den matchen har klubben satt upp ett tydligt mål.

– Vi slog rekordet i maj då vi hade 2 206 åskådare, vilket var väldigt roligt. Sedan lyckades Hammarby dock ta över med 2 300 personer, men det ska det förhoppnin­gsvis bli ändring på nu. Målet är att så många som möjligt ska komma, det vore otroligt roligt för damerna, säger Peter Appelquist.

 ?? FOTO: HENKE RASSMO ?? FOLKFEST. Så här har det sett ut tidigare år när BPdagen gått av stapeln. ”Det kommer bli större och annorlunda än tidigare”, säger Peter Appelquist, kommunikat­ionsansvar­ig för Brommapojk­arna, om årets evenemang.
FOTO: HENKE RASSMO FOLKFEST. Så här har det sett ut tidigare år när BPdagen gått av stapeln. ”Det kommer bli större och annorlunda än tidigare”, säger Peter Appelquist, kommunikat­ionsansvar­ig för Brommapojk­arna, om årets evenemang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden