Mitt i Spånga

Dags för utställnin­g på hemmaplan i Västerort

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Det vankas kulturdag i Södra Ängby i Bromma. Den 7 september öppnar lokala konstnärer upp sina hem för tredje året i rad och visar upp vad de sysslat med den senaste tiden.

Det var för tre år sedan som några Södra Ängby-bor bestämde sig för att anordna en lokal kulturdag i Bromma.

– Hela poängen är att lyfta fram det lokala konstnärsk­apet och de talanger som finns i området, säger Åsa Källenius, en av initiativt­agarna.

Öppnar upp sina hem Kulturdage­n går till så att den lokala konstnären öppnar upp sitt hem, antingen inomhus eller ute i trädgården. Sedan ställer man helt enkelt ut sin konst.

– Det har varit keramiker och de som målar med akryl, olja och akvarell. I år har vi även en som skriver dikter och har högläsning, och ett band som spelar, berättar Åsa Källenius.

Under dagen kan besökarna se allt från tuschteckn­ingar och lampor till träkonst och fotografie­r.

– En del bjuder på kaffe, en annan på vin. Några säljer sina alster och vissa visar bara upp sina verk, det är upp till konstnären.

För att besökarna ska hitta rätt kommer det finnas en ballong utanför varje hus. På vissa adresser har några konstnärer gått samman och håller flera utställnin­gar i samma hus.

Åsa Källenius berättar att man inte har arbetat aktivt med att få in konstnärer till kulturdage­n, utan arrangeman­get har nått ut till grannar ryktesväge­n.

– Vi känner inte att det här behöver bli så stort. I år deltar ett 20-tal utställare på elva olika adresser. Det är ganska lagom att ligga på den här nivån, annars hinner man heller inte runt under dagen.

Kulturdage­n pågår mellan klockan 13 till 17.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden