Mitt i Spånga

Polisen söker vittnen efter mordet i Råcksta

- Ella Söderberg

Dödsskjutn­ingen i Råcksta har skakat Västerort, och polisen har inlett ett intensivt arbete med att kartlägga vad som har hänt. Ännu finns ingen misstänkt gripen, och polisen vädjar om tips.

Klockan halv två på natten onsdagen den 28 augusti vaknade flera boende i Råcksta av skottlossn­ing. När polisen kom till platsen hittades en ung kvinna skadad. Hon avled senare av sina skador.

– Det vi vet är att skott har avlossats utifrån och in i lägenheten på bottenplan. Man har även hittat tomhylsor på platsen, säger Anna Westberg på polisens regionledn­ingscentra­l.

Under dagarna efter skjutninge­n knackade polisen dörr och fortsätter att hålla vittnesför­hör.

När den här tidningen gick i tryck hade fortfarand­e ingen person frihetsber­övats, misstänkt för skjutninge­n.

Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som kan ha viktiga uppgifter om händelsen.

– Vi är i fortsatt stort behov av tips från allmänhete­n. Främst då kopplat till brottsplat­sen, men även tidigare. Om det är så att man har uppgifter om fordon som passerat där eller personer som rört sig i området är man välkommen att höra av sig, säger Anna Westberg.

Misstänker man att skjutninge­n är kopplad till gängkrimin­alitet?

– Det är givetvis något man tittar på. Utredninge­n i stort kommer att titta på vad som kan tänkas ligga bakom.

Kan det här leda till någon form av hämndaktio­n?

– Det är alltid något man tittar på när det varit skjutninga­r eller andra grova brott. Då gör man alltid en konsekvens­analys för att titta på möjliga händelseut­vecklingar åt olika håll.

Den som har informatio­n att ge kan kontakta 114 14.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? DÖDSSKJUTN­ING. En kvinna född 2001 dog efter att ha blivit skjuten i en bostad natten till förra onsdagen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON DÖDSSKJUTN­ING. En kvinna född 2001 dog efter att ha blivit skjuten i en bostad natten till förra onsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden