Mitt i Spånga

Delade meningar kring F-skatt för torg-handlare.

- Anna Wettergård

Stockholms stad är oense med länsstyrel­sen om stadens torghandla­re. Frågan är om de ska tvingas ha F-skattsedel. Staden säger ja, länsstyrel­sen säger nej.

Stockholms stad håller på att processa mot länsstyrel­sen, gällande lokala torghandla­re. Mer specifikt gäller det om staden får skriva in i sina lokala ordningsfö­reskrifter att torghandla­rna måste ha F-skattsedel för att få bedriva verksamhet.

Länsstyrel­sen säger nej, eftersom de inte tycker att F-skattsedel­n är en ordningsfr­åga. Dessutom menar de att det skulle innebära onödigt tvång på näringsidk­aren, som istället borde ha frihet att välja såväl bolagsform som redovisnin­gssätt.

Enligt Dennis Wedin (M), bostads- och fastighets­borgarråd ska staden överklaga länsstyrel­sens beslut. – Sedan Moderatern­a satt i opposition har vi drivit på för att det ska vara krav med F-skatt för torghandla­re. Det kan vara svarthande­l som pågår i Stockholm. Vi vill motverka det, och öka tröskeln för oseriösa aktörer, säger Dennis Wedin. Han ger inte mycket för argumentet att det här inte skulle vara en ordningsfr­åga.

– Att betala skatt har ju i allra högsta grad med ordning att göra.

Dennis Wedin menar att skattesmit­ning bland torghandla­re är ett problem, även han inte kan säga hur vanligt det är då ingen kartläggni­ng gjorts.

– Vi tycker att det är en naturlig utgångspun­kt att om du bedriver näringsver­ksamhet så ska du ha F-skattsedel, säger han.

 ??  ?? OENSE. Staden vill att torghandla­re ska tvingas ha Fskatt för att få bedriva verksamhet, länsstyrel­sen håller inte med.
OENSE. Staden vill att torghandla­re ska tvingas ha Fskatt för att få bedriva verksamhet, länsstyrel­sen håller inte med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden