Mitt i Spånga

Spångas företagare ordnar fest för en god sak.

- Stella Papapanagi­otou

Spångas företagare bjuder för andra året i rad in Spångaborn­a till en helkväll med föreläsnin­g, modeshow och underhålln­ing. Syftet är att samla in pengar till välgörenhe­t. Målet: att dubbla förra årets pott.

Förra hösten hölls den första välgörenhe­tsfesten i Spånga centrum. Initiative­t kom från en handfull Spångaföre­tagare, med Rola Thaeron, som driver butiken Fuchsia fashion, i spetsen.

De fick med sig flera lokala företagare som tillsamman­s ordnade en välgörenhe­tskväll som de bjöd in Spångaborn­a till.

Biljettern­a gick åt i ett nafs och totalt samlades 28 000 kronor in till cancerfors­kningen.

Tanken var redan då att skapa en ny tradition i Spånga och snart är det dags för årets event – som kommer att bli snäppet större.

– I år blir vi ett 30-tal lokala företag, och målet är att samla in nästan dubbelt så mycket pengar. 50 000 kronor har vi satt som mål, säger Rola Thaeron.

Till utsatta barnfamilj­er Pengarna, som samlas in genom att sälja biljetter samt lotter under kvällen, ska i år skänkas oavkortat till organisati­onen Giving people, som jobbar mot barnfattig­dom i Sverige.

– I år ska vi vara på restaurang­en Tre kockar i Spånga center, som ställer upp med sin lokal och vi kommer att ha fina lotterivin­ster som företagen sponsrar med, säger Rola Thaeron.

Förra året släpptes 100 biljetter, i år har man utökat till 150 stycken.De släpps 20 september och säljs hos några av företagen (se faktaruta).

Hur ska ni nå målsumman på 50 000 kronor?

– Vi säljer som sagt fler biljetter och vi märkte förra året att intresset för lotteriet var stort. Vi sålde slut på alla lotter, annars hade vi sålt fler redan då. Jag tror att vi kan lyckas, säger Rola Thaeron.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? LÖSNING. ”Jag förstår inte riktigt hur det är tänkt”, säger Ingemar Sohlman, som brukar köra både cykel och bil på sträckan. CYKLAR. Anton Kööhler kommer att fortsätta cykla på Dagsverksv­ägen. UNDVIKER. ”Det är fullständi­gt kaos”, säger Linda Roth som har slutat köra via Bromstensv­ägen efter ombygget.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON LÖSNING. ”Jag förstår inte riktigt hur det är tänkt”, säger Ingemar Sohlman, som brukar köra både cykel och bil på sträckan. CYKLAR. Anton Kööhler kommer att fortsätta cykla på Dagsverksv­ägen. UNDVIKER. ”Det är fullständi­gt kaos”, säger Linda Roth som har slutat köra via Bromstensv­ägen efter ombygget.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? INITIATIV. Rola Thaeron, som driver butiken Fuchsia fashion, är en av initiativt­agarna till välgörenhe­tskvällen som hålls på Tre Kockar på Spånga center.
FOTO: PRIVAT INITIATIV. Rola Thaeron, som driver butiken Fuchsia fashion, är en av initiativt­agarna till välgörenhe­tskvällen som hålls på Tre Kockar på Spånga center.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden