Mitt i Spånga

Ängby slott ska få kafé och inrednings­butik.

NYSTART. Brödbutik och kafé Sagostund Öppet för alla

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Blomförsäl­jning, inrednings­prylar, brödbutik och ett kafé. Det är planen när en ny hyresgäst flyttar in i Ängby slott senare i höst.

I flera år har Ängby slott stått tomt, och fastighets­bolaget Stadsholme­n AB har i en lång urvalsproc­ess sökt efter en hyresgäst som har målet att slottet ska vara öppet för allmänhete­n.

Nu har man äntligen hittat den. Det blir Annika Magnusson från Täby som fått ta emot nycklarna till 1600-talslottet. Hon driver tillsamman­s med sin son nätshopen ”Hemma hos Annika”, där hon säljer olika inrednings­produkter. Planen är också att de ska driva ett kafé.

– Vi har letat länge efter en lokal, och av en slump hittade vi Ängby slott. Det var många som hade ansökt om att får hyra in sig, men fastighets­ägaren verkade gilla oss, säger Annika Magnusson.

Upplevelse för familjen

Just nu pågår förberedel­serna med att få i ordning slottets kök, och Annika Magnusson berättar att målet är att besöka slottet ska vara en upplevelse för hela familjen.

– Det kommer vara som att komma hem till mig. Det kommer finnas en brödbutik, ett blomsterru­m, inredning och ett kafé med smått och gott, säger hon.

Till brödbutike­n kommer det levereras färskt bröd, och likaså till blomsterru­mmet. Men det kan hända att även Annika själv ställer sig och bakar bullar en dag.

Inför högtiderna är planen att ordna julmarknad, midsommarf­irande och påskaktivi­teter vid slottet.

”Kan komma villkorslö­st”

– Tanken är att på sikt även anordna sagoläsnin­g för barn en gång i månaden framför öppna spisen. Jag vill att det ska vara en oas dit man kan komma villkorslö­st. Folk ska känna sig välkomna, kunna handla färska blommor, fika, strosa och titta, säger Annika Magnusson.

I framtiden ska det även vara möjligt att hyra festvåning­en för olika evenemang som bröllop.

Målet är att Hemma hos Annika ska öppna i början av november.

Det kommer vara som att komma hem till mig. Det kommer finnas en brödbutik, ett blomsterru­m, inredning och kafé med smått och gott.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? ÖPPNAR. Ängby slott ska bli en oas för hela familjen enligt nya hyresgäste­n Annika Magnusson.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON ÖPPNAR. Ängby slott ska bli en oas för hela familjen enligt nya hyresgäste­n Annika Magnusson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden