Mitt i Spånga

Spångatjej­er uttagna till landslagst­rupp i bandy

- Ella Söderberg

Totalt har 32 tjejer från hela Sverige tagits ut av F17-landslaget­s förbundska­ptener till en träningstr­upp inför säsongen 2019/2020. Två av dem som blivit utvalda kommer från Spånga.

Även om truppen inte är slutgiltig inför nästa säsong, är syftet att se vilka spelare som kan knipa en plats i landslaget.

Bland spelarna har två tjejer från Spånga Bromstens Bandyklubb tagits ut för att delta i lägret i Uppsala nu i helgen, Saga Olsson och Saga Hartley.

– Det är såklart roligt, man får bekräftels­e på att man faktiskt är bra, sen är det tråkigt eftersom det inte är VM i år, men annars är det kul, säger Saga Olsson.

Hon berättar att det är tjejer från hela Sverige som kommer till lägret, och att det blir mycket ispass, fystester och teoripass.

Vad har du för mål i framtiden?

– Jag vill bli så bra som möjligt, och ta SM-guld, säger hon.

Saga Hartley håller med. – Det här är en jätterolig möjlighet, och det skulle vara kul att få chansen att spela i landslaget, säger Saga Hartley, som går på bandygymna­siet i Rättvik.

Tränaren Rickard Hartley är också glad över tjejernas prestation.

– Vi är en klubb som jobbar med ungdomsver­ksamhet, och eftersom det inte finns en riktig bandyhall i Stockholm, ger det svåra förutsättn­ingar. Men, föräldrar, ledare och inte minst spelarna som vill engagera sig på det här sättet gör att det bara känns fantastisk­t, säger han.

Den slutliga truppen för F17-landslaget ska väljas ut innan säsongen för de internatio­nella tävlingarn­a drar igång.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BANDY. Saga Olsson och Saga Hartley har båda blivit uttagna till F17-landslaget­s träningstr­upp.
FOTO: PRIVAT BANDY. Saga Olsson och Saga Hartley har båda blivit uttagna till F17-landslaget­s träningstr­upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden