Mitt i Spånga

Då ska Järva vara borta från polisens lista över utsatta områden.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Innan 2022 ska Tensta, Rinkeby och Husby vara borta från polisens lista över särskilt utsatta områden. Det har Niclas Andersson, lokal polisområd­eschef, och Anna König Jerlmyr, finansborg­arråd, skakat hand på.

Under ett seminarium förra veckan, organisera­t av tidningen Fastighets­världen, diskuterad­es särskilt utsatta områden i Stockholm.

Niclas Andersson sade att de flesta siffror pekar åt rätt håll, inte minst på grund av att polisen i Järva har fått ett rejält resurstill­skott.

– I stort sett alla siffror på anmäld brottsligh­et har minskat, bland annat antalet inbrott. Vi har genomfört dörrknackn­ing i området och människor här är ganska trygga. Men det beror i och för sig delvis på att de undviker vissa områden vid vissa tider på dygnet.

Förankrat på listan Området är dock fortfarand­e fast förankrat på polisens lista över särskilt utsatta områden. Men det kommer snart att ändras, om man får tro Niclas Andersson.

– Järva ska bort från listan till år 2022. Det har jag och Anna König Jerlmyr skakat hand på.

Han säger att ambitionen har funnits länge, men skillnaden är att nu finns det en tydlig plan och en tydlig målsättnin­g.

– Vi inom polisen har vår problemati­k att hantera och staden har sin. I oktober ska vi sätta oss ner tillsamman­s och skapa en gemensam plan för att hantera det tillsamman­s. Vi inser att vi har inte räckt till var för sig, men vi kan räcka till om vi gör det tillsamman­s. Vi måste bli bättre på att koordinera våra insatser.

SpångaDire­kt har varit i kontakt med Anna König Jerlmyrs presschef, som låter hälsa att de vill avvakta några veckor med att kommentera beslutet.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? POLIS. Niclas Andersson, polischef i Järva, säger att Järva ska bort från listan över särskilt utsatta områden. ”Det har jag och Anna König Jerlmyr skakat hand på”, säger han.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD POLIS. Niclas Andersson, polischef i Järva, säger att Järva ska bort från listan över särskilt utsatta områden. ”Det har jag och Anna König Jerlmyr skakat hand på”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden