Mitt i Spånga

Förbifarts­bygget flyttar Vinstaväge­n – i sex månader.

- Victor Malmcrona

Allt eftersom arbetet med Förbifart Stockholm i Vinsta går framåt måste några vägar ledas om. Nästa vecka är det Vinstaväge­ns tur.

Arbetet med Förbifart Stockholm pågår för fullt i Vinsta. Tidigare har Skattegård­svägen flyttats, och nu är det dags för Vinstaväge­n att ledas om.

Anledninge­n är att ledningar under vägen måste flyttas.

– Det är ett ganska komplicera­t pussel. Istället för att göra många små avstängnin­gar så bygger vi en ny väg som kan ligga en längre tid, så folk hinner lära sig hitta, säger Anna Weston, kommunikat­ör på Trafikverk­et.

In- och utfarten mellan Skattegård­svägen och Vinstaväge­n mot Bergslagsv­ägen stängs av. I stället byggs en ny sträcka som kopplar samman Skattegård­soch Vinstaväge­n.

Den som vill ta sig till Bergslagsv­ägen norrut via Skattegård­svägen på Vällingbys­idan, får köra Vinstaväge­n upp till Sörgårdsvä­gen, och sen ta vänster mot Bergslagsv­ägen. Utfarten från Lyckselevä­gen till Skattegård­svägen stängs också av. Vägarna nås istället via Sorseleväg­en.

Omlednings­skyltar kommer finnas på plats för att visa vägen, enligt Anna Weston.

Som det ser ut nu kommer omledninge­n ligga från och med måndag 4 november fram till sommaren. Hållplatse­n Vinsta gård på busslinje 179 kommer också att flyttas till den nya sträckning­en.

Senare, antagligen i höst, kommer även Bergslagsv­ägen flyttas, säger Anna Weston, men hur och exakt när det ska ske är inte bestämt än.

 ??  ?? Förbifarte­n byggs för fullt.
Förbifarte­n byggs för fullt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden