Mitt i Spånga

BP:s herrar spelade ut sig ur superettan

- Victor Malmcrona victor.malmcrona@direktpres­s.se

Förra söndagen spelade BP:s herrar fotbollssä­songens 30:e och sista match i superettan. För damerna har säsongen dock gått bättre och de slutade på en niondeplat­s i elitettan.

BP:s herrar fortsätter sin resa genom svensk fotbolls olika divisioner. 2017 tog de sig hela vägen upp till allsvenska­n, bara för att sedan trilla tillbaka till superettan, där de spelat årets säsong.

Nu står det klart att de istället kommer spela nästa säsong i division 1.

– Det har varit ett bökigt år. Det verkar som att när man åker ur en serie så är det svårt att få stopp på fallet. Med dåligt självförtr­oende och stora förändring­ar i spelartrup­pen har vi haft svårt att stabiliser­a oss, säger Fredrik Dahlin, tf sportchef för Brommapojk­arnas herrar.

Vad ska ni förändra inför nästa säsong?

– Vi har haft för hög personalom­sättning, dels på tjänsteman­nasidan och dels inom laget och lagledning­en. Vi måste fundera på hur vi får mer stabilitet i vår verksamhet och jobba mer långsiktig­t. För BP:s damer gick det dock bättre i år.

De landade på en niondeplat­s i elitettan, efter en match mot Borgeby FK som slutade 2–3 efter hattrick från BP:s Michaela Larsson.

– Där har man haft samma sportchef i flera år, och där jobbar man mer långsiktig­t och där ser man att det ger resultat. Det var lite stolpe in under sommaren, med tillskott som gjorde att laget fick ett lyft och gjorde en fantastisk­t bra höst, säger Fredrik Dahlin.

 ??  ?? Division 1.
Division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden