Mitt i Spånga

Fotbollsce­nter kan byggas i Järfälla

- Elinor Karlin elinor.karlin@direktpres­s.se

Barkarbyst­aden kan få fyra nya fullstora fotbollspl­aner. Det och mycket mer förhoppnin­gen när Järfälla kommun nu inleder ett samarbete med Svenska fotbollför­bundet.

Fyra fullstora fotbollspl­aner, både gräs, konstgräs, inomhus och utomhus, läktare, fysiologla­b och medicinskt center.

Det är några saker som Järfälla kommun hoppas ska kunna bli verklighet om de lyckas bygga ett nationellt träningsce­nter för svensk fotboll – allt på Barkarbyfä­ltet. Nu vill de samarbeta med Svenska fotbollför­bundet och byggkoncer­nen Serneke.

– Jag tycker verkligen att det är jätterolig­t, och jag är glad att vi kommer få möjlighet att följa det här, säger kommunstyr­elsens ordförande Emma Feldman (M).

Vi kommer utveckla fotbollen generellt, det gäller inte bara kommunen utan hela Stockholm

Ska nyttjas av alla

Att valet faller på just Barkarbyst­aden handlar enligt Emma Feldman om läget och närheten till all slags kollektivt­rafik, samt till flygplatse­r. Förhoppnin­gen är att det inte bara är elitlagen som ska få ta del av träningsce­ntret.

– Det kommer att vara väldigt blandat och det är lite det som är fördelen med det här avtalet. Det här kommer att gynna kommunens verksamhet. Vi kommer utveckla fotbollen generellt, det gäller inte bara kommunen utan hela Stockholm, säger hon.

Endast fotboll

Bristen på fotbollspl­aner och idrottshal­lar har länge diskuterat­s i Stockholm, men även den här gången är det enbart fotboll som omfattas av planerna.

– Jag tror att vi kommer få se stora satsningar framöver, både på hockey och andra sporter. Men nu går vi in i det här, säger Emma Feldman.

Än så länge ligger fotbollspl­anerna bara på idéstadiet och det är inte klart om och i så fall när arbetet kan dra igång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden