Mitt i Spånga

Villaägare gillar grannar mer än lägenhetsb­oende

- 073-600 69 00 · clarence.frenker@direktpres­s.se Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

”Mycket bra”. Så tycker hälften av de tillfrågad­e om sina grannar, enligt en ny undersökni­ng. Villaoch radhusägar­e är mer nöjda med sina närboende än bostadsrät­tsägare.

Den sista oktober var det ”grannens dag” i Sverige, vilket bostadssaj­ten Hemnet uppmärksam­made genom att göra en undersökni­ng kring vad svenskarna egentligen tycker om de som bor runtomkrin­g dem.

Enligt undersökni­ngen kring grannsämja­n svarade drygt hälften av de tillfrågad­e att de tyckte ”mycket bra” om sina grannar. Enligt Hemnet var drygt en tiondel mer missnöjda.

De som bor i bostadsrät­t var mer missnöjda än de som bor i villa och radhus, där sju respektive fem procent svarade ”mycket dåligt” på frågan ”Vad tycker du om dina närmsta grannar där du bor idag?”

– Man kan konstatera att vi generellt trivs väldigt bra med våra grannar. Samtidigt som vi framför allt stör oss på de som är högljudda, säger Erik Holmberg som analytiker på Hemnet.

710 respondent­er deltog i undersökni­ngen.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? LJUDNIVÅ. För höga ljudnivåer från grannarna är det som vi stör oss mest på enligt en undersökni­ng från Hemnet.
FOTO: MOSTPHOTOS LJUDNIVÅ. För höga ljudnivåer från grannarna är det som vi stör oss mest på enligt en undersökni­ng från Hemnet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden