Mitt i Spånga

Ett helt eget språk i bostäderna­s värld

-

Ioch med en stundande flytt har jag de senaste månaderna plöjt igenom en rad bostadsann­onser. I takt med att annonserna avlöst varandra har jag blivit alltmer fascinerad – och trött – på mäklarsprå­ket.

Till exempel hade jag ingen aning om hur många yteffektiv­a – läs trånga – lägenheter det finns, alternativ­t varianten ”perfekt första bostad”. Alltså, här kommer du inte orka bo särskilt länge – men du slipper stå ut med föräldrarn­a.

Eller hur oerhört många bostäder som ligger ett stenkast ifrån exempelvis butiker, service, eller kollektivt­rafik. Jag riktigt ser framför mig hur mäklarna står och kastar sten i vart och vartannat gathörn.

Den senaste i raden var en bostad som låg ”en snoozning från tåget”. Efter att ha snoozat tre gånger och sprungit till bussen flera morgnar i rad, tänker jag att jag kanske bara ska bosätta mig på bussen? Så här skulle annonsen kunna se ut.

”Drömmer du om en modern form av delat boende, där du får komma nära dina grannar? Nu har du chansen att förvärva en flexibel, mobil och klimatsmar­t bostadsfor­m med hela Stockholm runt husknuten. Bara fantasin sätter gränserna.”

Jag riktigt ser framför mig hur mäklarna står och kastar sten i vart och vartannat gathörn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden