Mitt i Spånga

Garbo tillbaka med en fest i Solnas sporthall

- Jonny Andersson

I 19 år jobbade Jerker Netzler som dj på Garbo. Tillsamman­s med tre vänner satsar han nu på en juldag i ”Sann Garboanda”.

Garbo på juldagen är en tradition.

När Grand Garbo slog igen portarna för snart ett år sedan var sorgen stor. Nu kommer glädjebesk­edet för alla Garboälska­re. På juldagen återuppstå­r klubben. Den här gången i Solna.

För snart ett år sedan gick Grand Garbo i graven. Hela Västerorts mest populära fest- och dansställe har sörjts av många.

Även av personalen. Som nu agerat och ordnar en fest- och danskväll på juldagen.

– Jag hade bara arbetat där i åtta år, mina tre kollegor i 12-20 år. Idén till det här föddes i våras, sedan var det plötslig augusti och då började vi jobbat hårt för att få till en bra kväll, säger dj:n Carl-Fredrik Zetterman.

”Vi” är Carl-Fredrik, hans dj-kollegor Jerker Netzler, Claes Kilström samt barchefen Elena Liljedahl.

Som privatpers­oner, med pengar ur egna fickor, har kvartetten hyrt Solnahalle­n och ordnat tillstånd som krävs. Strax innan jul får de tillgång till C-hallen och då ska den riggas för fyra olika avdelninga­r.

– Vi sätter upp brandklass­ade tyger i två laget med luftfickor mellan. Tygerna tar bort höga frekvenser, de låga, baserna, märks från dansgolv till dansgolv. Så var det även på Garbo, säger Jerker Netzler.

Väldigt populär danskväll Juldagen var, i konkurrens med Elitloppsf­esten, höjdpunkte­n under ett år på Grand Garbo. Det var fullt, 1 200-1 500 personer. I fjol tvingades närmare 700 vända då fler än väntat firade, och sörjde, nattklubbe­ns sista juldagskvä­ll.

Biljettför­säljningen är igång och kvartetten har förhoppnin­gar om att uppåt 1 500 personer vill återknyta kontakter, dansa och minnas Garbo.

– Jag har arbetat på juldagen i 20 år och så länge folk vill ha mig, dansar till det jag spelar, tänker jag fortsätta. Garbo på juldagen är en tradition, säger Jerker Netzler.

 ??  ?? FESTFIXARE.
FESTFIXARE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden