Mitt i Spånga

Vem säger ens ordet ”mobil” nuförtiden?

- VECKANS KÄNSLA

Iveckan kom nyheten vi alla väntat på ända sedan årets julvärd presentera­des. Vad årets julklapp blir, alltså. Trumvirvel – en mobillåda! Eh, va? Först tänkte jag att det var någon modern manick man kan lägga telefonen på för att ladda den, som kan svara på samtal åt en eller dra igång svängig musik utan att man ens behöver peta på den.

Men nej. Det är en sån där ful liten låda i fuskträ som folk hade i hallen på sina lantställe­n 2009. För ärligt talat, vem säger ens mobil längre?

Tanken med mobillådan, som utsetts till årets julklapp av HUI Research, är att fånga upp snacket som varit om hur telefoner tar upp alltmer av vår vakna tid, på bekostnad av exempelvis umgänget med andra.

Principen är det inget fel på. Jag kan liksom många andra se med oro på hur vårt kollektiva telefonber­oende faktiskt kommer påverka oss i det långa loppet.

Hur den ständiga uppkopplin­gen skapar en stress och gör att folk runt middagsbor­d befinner sig någon helt annanstans mentalt.

Men med det sagt, det behövs något betydligt hetare för att folk år 2019 ska överge sina telefoner, förlåt, mobiler, än en låda som osar 00-tal.

… folk runt middagsbor­d befinner sig någon helt annan stans mentalt.

 ?? LOUISE BORNHALL Prata med mig! louise.bornhall @direktpres­s.se ?? Reporter
LOUISE BORNHALL Prata med mig! louise.bornhall @direktpres­s.se Reporter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden