Mitt i Spånga

Stans bästa vinexperte­r ger inspiratio­n i din lokala tidning

 Direktpres­s inleder nu ett samarbete med – som har landets främsta vinskriben­ter och är baserade i Stockholm. Räkna med att få smaka på suveräna tips och råd kring passande drycker.

- DENNA ARTIKEL ÄR ETT SAMARBETE MED DINVINGUID­E.SE Clara Eishow

Vilka viner är hetast i Stockholm just nu? Var går man för bästa smakerna? Vilka är stans främsta experter? Svaren på dessa frågor får ni numera i Direktpres­s lokala nyhetstidn­ingar.

Vi inleder nu ett oberoende samarbete med Wine Publishing, som driver bland annat sajten DinVinGuid­e.se – för att ge er läsare Stockholms bästa tips på drycker.

– Svenskar blir mer och mer intressera­de av vin. Vi är också duktiga och pålästa om man jämför med andra länder. Vårt incitament är att inspirera och utbilda läsarna på både mat och dryck och vinets värld, säger Fredrik Schelin, vinexpert.

Vinjournal­ister och författare Anders Levander och Fredrik Schelin ger dig texterna, båda har gedigna bakgrunder som skribenter med fokus på vin.

– Vi är vinjournal­ister som täcker hela världen. Jag har nyligen släppt en bok om champagne, så jag anses vara champagnee­xpert. Anders är väldigt duktig och har skrivit en bok om Chablis viner.

Dessutom arrangerar de provningar och vinresor, med utgångspun­kt Stockholm.

Med jul och nyår analkandes blir det nu tema glögg och champagne i framöver.

– Nu kommer vi prata om glögg i allmänhet. Det ligger i tiden, första advent ligger ju runt hörnet. Framöver kommer vi förstås att skriva om champagne och bubblor inför nyår, berättar Fredrik Schelin.

– I början på nästa år kommer vi att gå in mer på lokala vinpubar, se utbud och intervjua intressant­a personer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden