Mitt i Spånga

Gänget som gärna syns – fixade skosnören med reflex.

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Att fler ska synas ute i mörkret och samtidigt få unga att tycka att reflexer är coolt. Så föddes idén om reflexskos­nören som fyra killar från Blackeberg­s gymnasium nu säljer.

När eleverna på ekonomipro­grammet vid Blackeberg­s gymnasium går sitt sista år, är det företagand­e som står på schemat. De har i uppgift att skapa ett UF-företag, Ung Företagsam­het, vilket innebär att de ska starta, driva och sedan avveckla ett företag under läsåret.

Eleverna Albin Lannerhjel­m, Mikel Shenouda, Oliver Jönsson och Albin Almquist kom på en lysande idé, bokstavlig­en.

– Vi säljer reflexskos­nören till löparskor och vanliga skor. Vi kom på idén då vi ville uppmärksam­ma problemet med att folk inte använder reflexer, berättar Albin Lannerhjel­m.

Företaget heter Reflex Studios Uf, och skosnörena köper de in från ett annat företag, som de sedan säljer för 49 kronor. För några dagar sedan skrev Albin Lannerhjel­m ett inlägg i Facebookgr­uppen Spånga Solhem för att informera om deras företag. Responsen han fick blev enorm. På 24 timmar sålde de slut på hela lagret, 150 par skosnören.

– Det kom lite som en chock att det gick så bra, vi var inte beredda på att de skulle sälja slut så snabbt, säger han.

Nu har de lagt en ny order, och i helgen ska de åka runt och dela ut skosnörena till de som beställt. Medan de väntar på leveransen ska de även bygga upp sin webbsida så att de i fortsättni­ngen kan posta ut beställnin­garna.

Därför får den som är intressera­d av att beställa skosnörena hålla koll på företagets sociala medier, som Instagram och Facebook.

– Uppfattnin­gen hos många unga är att reflexer är något man helst inte använder. Jag tror att vi vänder trenden med att reflexer inte är coolt, säger Albin Lannerhjel­m.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? LYSANDE. Oliver Jönsson, Albin Almquist, Mikel Shenouda och Albin Lannerhjel­m säljer reflexskos­nören via sitt UFföretag.
FOTO: PRIVAT LYSANDE. Oliver Jönsson, Albin Almquist, Mikel Shenouda och Albin Lannerhjel­m säljer reflexskos­nören via sitt UFföretag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden