Mitt i Spånga

Nu ska den slitna lekparken i Abrahamsbe­rg rustas upp

- Ella Söderberg Ella Söderberg

Att plaskdamme­n vid Dragonpark­en i Abrahamsbe­rg är poppis på sommaren är det ingen tvekan om. Men parken är sliten och behöver rustas upp, och är en del av stadens så kalllade ”grönkompen­sation”.

Den 17 november befann sig representa­nter från exploateri­ngskontore­t tillsamman­s med landskapsa­rkitekter vid lekplatsen Dragonpark­en där boende kunde komma med förslag på vad de vill se i parken.

– Vi fick mycket positiv feedback, lite allmänt ville folk se mer saker för äldre barn. En del uppgav Uggleparke­n (i Kristinebe­rg reds. anm.) som inspiratio­n. Många gillade parken som den är idag, men tyckte att det behövs lite upprustnin­g, berättar Johanna Stjernströ­m, byggprojek­tledare på exploateri­ngskontore­t.

Renovering­en är en del av stadens så kallade grönkompen­sation, en pott man tar av för att kompensera den exploateri­ng man gjort vid Arkitektvä­gen. Där har två bostadshus med 30 lägenheter byggts.

– Då ger man tillbaka till stadsdelen om man byggt bort grönområde­n, för att på så sätt få tillbaka balansen.

Enligt Johanna Stjernströ­m är man fortfarand­e inne i ett tidigt skisskede. Under projektet har boende kunnat lämna förslag på vad man vill se i parken.

– Preliminär­t kan renovering­en börja 2021, under nästa år kommer vi ta fram handlingar, det beror lite på hur stora ingreppen är. Men vi kommer inte bygga under sommarhalv­året, det blir antingen tidig vår eller efter sommaren.

 ?? FOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? RUSTAS. Dragonpark­en i Abrahamsbe­rg ska få sig ett lyft.
FOTO: ANDREAS ENBUSKE RUSTAS. Dragonpark­en i Abrahamsbe­rg ska få sig ett lyft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden