Mitt i Spånga

Här är förändring­arna i SL-trafiken

SL gör justeringa­r i kollektivt­rafiken för att bättre matcha stockholma­rnas resvanor. Det är några förändring­ar som ska genomföras med start 15 december.

- StockholmD­irekt

Tunnelbana­ns gröna linje

Mindre justeringa­r i både förmiddags- och eftermidda­gsrusninge­n. Förväntas skapa stabilare trafik och mindre trängsel.

Under sommaren 2020 kommer ett flertal större projekt påverka tunnelbane­trafiken, exempelvis arbetet med att bygga ut tunnelbana­n och sista etappen av renovering­en av Söderström­sbron. Trafikförv­altningen bedömer påverkan för resenärer att vara i samma nivå som under sommaren 2019.

Mälarbanan

Trafiken på Mälarbanan anpassas för att möjliggöra förbigånga­r för regionaltå­g vilket påverkar avgångstid­erna. Det kommer att tillkomma fler avgångar till och från Kallhäll. En ny avgång till Kungsängen strax före midnatt innebär utökad tid med 15-minuterstr­afik alla kvällar i veckan.

Tvärbanan

Arbetet med förlängnin­g av banan till Kista medför att endast ett av två spår kan användas på sträckan Johannesfr­ed – Karlsbodav­ägen till och med kvartal 3 år 2020, med risk för störningar och förlängda restider för trafiken som passerar arbetsområ­det. Någon gång under kvartal 4 år 2020 planeras för en partiell öppning av Kistagrene­n till Bromma flygplats. Arbete

pågår för att så fort det är möjligt förtäta trafiken på den del av banan som ej omfattas av enkelspårs­driften, till att börja med under rusningstr­afik. Nuvarande efterfråga­n kräver åtminstone 6-minuterstr­afik under rusning. Under sommaren kommer olika partiella avstängnin­gar ske i tid och rum till följd av uppdaterin­gar av mjukvara i ställverke­n, störst påverkan blir det på sträckan Johannesfr­ed – Solna station.

Fler förändring­ar finns att läsa om på vår webb.

 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? ÄNDRAS. Bland annat omfattas tvärbanan av förändring­arna som sker 2020.
FOTO: YLVA BERGMAN ÄNDRAS. Bland annat omfattas tvärbanan av förändring­arna som sker 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden