Mitt i Spånga

Hon lever sin butiksdröm i Solhem

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

I över tio år drömde floristen Anna Modén om en egen butik enligt gammaldags modell, med affär i bottenplan och bostad ovanpå. Nu har drömmen slagit in mitt i Solhem.

I ett 1930-talshus på Sörgårdsvä­gen i Solhem, precis mitt emot Solhemssko­lan, ligger sedan en vecka tillbaka Butiken Sörgården som säljer blommor och inredning. Än så länge lite anonymt, skyltar och glasdörr är inte på plats ännu. Men folk hittade ändå dit förra helgen, när det var premiäröpp­ning, berättar ägaren och floristen Anna Modén.

– Vi har bott i området i över tio år. Har man tre barn i skola och förskola i Spånga så lär man känna många, säger hon.

Gillar småstadskä­nslan

Småstadskä­nslan är en av sakerna hon gillar mest med Spånga, att ”inte vara anonym på mataffären”, utan hälsa och småprata med grannarna.

Drömmen om att driva butik och bo i samma hus har hon haft i många år.

– Jag hade en butik i Gamla stan innan barnen kom men detta är något annat och passar mig perfekt. För mig är det viktigt med logistiken och jag vill vara mycket med familjen. De stora barnen går i skolan mitt över gatan, säger Anna Modén.

Under sina år i Spånga har hon hållit utkik efter rätt lokal för att förverklig­a sin dröm. I september gick familjens flyttlasss en kort sträcka genom Solhem. Att just detta huset kändes rätt beror delvis på dess historia.

– Här har legat en livsmedels­butik en gång i tiden så här finns redan plats för kundparker­ing. Så småningom ska man också kunna komma hit och dricka kaffe, det finns plats för en liten uteserveri­ng i trädgården, säger Anna Modén och pekar på en yta som just nu är fylld av plankor och byggmateri­al.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? LOKALT. Mycket av det Anna Modén säljer i sin nyöppnade butik är producerat av lokala konsthantv­erkare och konstnärer.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON LOKALT. Mycket av det Anna Modén säljer i sin nyöppnade butik är producerat av lokala konsthantv­erkare och konstnärer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden