Mitt i Spånga

Ung pojke avliden efter svår olycka i Hässelby

SORG. Krisstöd på skolor i Stockholm, Järfälla och Sundbyberg

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

… vi håller på att utreda vem det är som har kört bilen.

Förra veckan skedde en bilolycka med fyra barn inblandade i Hässelby villastad. En person avled, och på flera håll i Västerort sattes kristeam in för att stötta de som berörts av händelsen.

Den 28 november, vid 16.30-tiden, körde en bil in i ett träd vid Lingonrisg­ränd i Hässelby villastad. I bilen satt fyra passagerar­e födda mellan 2002 och 2005. Enligt polisen misstänks bilen ha stulits två dagar tidigare i Järfälla kommun.

– Av ännu okänd anledning har föraren tappat kontrollen över bilen och sladdat av vägbanan och kolliderat med ett träd, skriver polisens mediacente­r i ett mejl till StockholmD­irekt.

En av dem, en pojke född 2004, avled av sina skador. En annan, född 2002, skadades allvarligt.

– Jag tänker på pojken och på hans föräldrar som fick det här beskedet. Det är så tragiskt, så synd, säger en kvinna som var en av de första på plats, och som vill vara anonym.

Efter krocken ska de två andra passagerar­na ha lämnat platsen, men kunde senare under kvällen gripas och förhöras av polis. Därefter släpptes de.

– Eftersom att de är underåriga, alltså under 15, kunde vi inte ha dem frihetsber­övade. De har nu överlämnat­s till sociala myndighete­r, sa

Anders Bryngelsso­n, polisens presstales­person, till Dagens Nyheter förra fredagen.

Händelsen utreds som grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskad­a och grov vårdslöshe­t i trafik.

– Det är för tidigt att svara på vad som händer med de eventuellt inblandade som ännu inte är straffmynd­iga, vi håller på att utreda vem det är som har kört bilen, skriver polisens mediacente­r.

Dagen efter meddelades de kommuner som berördes av händelsen, det vill säga Stockholms stad, Sundbyberg­s stad samt Järfälla. Där sattes krisstöd in på berörda skolor.

Den avlidne pojken ska ha varit elev på Internatio­nella Engelska skolan i Bromma, men inte haft sitt boende i stadsdelen. Förra fredagen hade kuratorer från andra skolor ringts in, och polisens ungdomsenh­et var på plats för att samtala med eleverna.

– Det har varit kämpigt, dagen har präglats av sorg och tomhet, sa rektorn Marcus Segerstedt då.

I måndags hölls en minnesstun­d på skolan för den avlidne eleven.

 ?? FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU ?? OLYCKA. Invid grusplanen Blomsterku­ngsvägen/Lingonrisg­ränd i Hässelby körde en bil in i ett träd. En person avled av sina skador.
FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU OLYCKA. Invid grusplanen Blomsterku­ngsvägen/Lingonrisg­ränd i Hässelby körde en bil in i ett träd. En person avled av sina skador.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden