Mitt i Spånga

De öppnar kreativ hubb vid Hötorget

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Björn Ulvaeus satsar på gaming och livescen i en av Hötorgsskr­aporna. Nu får han sällskap av Silvana Imam och Beatrice Eli som ska öppna en hubb för kreatörer inom musik, film, styling och form.

Det är på första våningen i Hötorgsskr­apan närmast Sergels torg på en 270 kvadratmet­er stor yta som Silvana Imam och Beatrice Eli tillsamman­s med AMF Fastighete­r ska starta ”F5MMAN”,

en hubb där personer med skapande yrken ska få en plats att mötas och samarbeta.

– Vi vill skapa möjlighete­r för olika kreativa profession­er att mötas, inspireras och ta lärdom av varandra. Kreatörer jobbar ofta ensamma och det kan vara svårt att bredda sitt nätverk utanför den egna sfären, säger Beatrice Eli i ett pressmedde­lande.

På plats kommer det att finnas en musikstudi­o, utställnin­gsytor och fler ytor för skapande. Silvana Imam och Beatrice Eli kommer även att ha stället som sin arbetsplat­s. Det kommer att vara en öppen plats för de som sitter där och deras nätverk, men det är ingen allmän plats.

”Alltid drömt om en egen studio/ateljé/kontor i stan som jag kan dela med mina kompisar typ. I våras inledde vi samtalet och nu månader senare är studion ljudisoler­ad och 270 kvm (humble brag) lokalen uppvärmd och vi har bokstavlig­en fått keys to the city”, skriver Silvana Imam på sitt Instagramk­onto.

”F5MMAN” håller på att flytta in i Hötorgsskr­apan nu.

Vi vill skapa möjlighete­r för olika kreativa profession­er att mötas.

 ?? FOTO: PIERRE BJÖRK ?? KREATIVA. Silvana Imam och Beatrice Eli öppnar en hubb för kreatörer i en av Hötorgsskr­aporna.
FOTO: PIERRE BJÖRK KREATIVA. Silvana Imam och Beatrice Eli öppnar en hubb för kreatörer i en av Hötorgsskr­aporna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden