Mitt i Spånga

Så har bostadspri­serna i Stockholm förändrats under senaste året

Raketlyft i delar av Stockholm – här har priserna stigit mest

- Clarence Frenker clarence.frenker@direktpres­s.se

Den positiva trenden på Stockholms bostadsmar­knad håller i sig. Bostadsrät­tspriserna i länet har gått upp nästan tio procent det senaste året. Och även villorna stiger i pris.

Bostadsrät­tspriserna i Stockholms län fortsätter att ticka uppåt. Den senaste månaden har priserna stigit med i snitt två procent i länet och totalt under det senaste med nio procent, visar nya siffror från Svensk Mäklarstat­istik.

I Stockholms stad har ökningen varit störst i innerstan. Där är det Östermalm som ligger i topp med en årstakt på 9,8 procent. I Vasastan är motsvarand­e siffra 8,3 procent, på Södermalm 7,9 procent och Kungsholme­n 6,6 procent.

Upp även för villor

I Söderort är det Enskede-Skarpnäck som har haft störst prisökning under det gångna året. Där har prisutveck­lingen de senaste tolv månaderna varit 8,4 procent.

I Hägersten-Liljeholme­n är motsvarand­e siffra 6,4 procent. På kort sikt är det dock i Spånga-Kista som priserna har ökat mest. På tre månader har de stigit med 7,6 procent i stadsdelen.

Backat i Västerort

Enda området där priserna backat det senaste året är Hässelby-Vällingby, som har haft en prisutveck­ling på -3,2 procent.

Även villaprise­rna har stigit i länet, dock något blygsammar­e än bostadsrät­tspriserna. Den senaste månaden har de gått upp med +1 procent, under senaste tremånader­sperioden med +3 procent och under den senaste tolvmånade­rsperioden med +6 procent.

Medelprise­t för en villa i Storstockh­olm ligger nu på 5 926 000 kronor.

 ??  ?? KÄLLA: SVENSK MÄKLARSTAT­ISTIK FOTO: MOSTPHOTOS
KÄLLA: SVENSK MÄKLARSTAT­ISTIK FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden