Mitt i Spånga

Planerna på valborg i Gläntan ställs in igen

INSTÄLLT. ”Tittar på om man kan göra något i sommar”

- Hilma Lundwall 073-600 54 96 hilma.lundwall@direktpres­s.se

SPÅNGA

Vi försöker spåna på lite nya idéer.

Vändorna kring valborgsfi­randet vid Gläntan har varit många. Nu tvingas arrangörer­na ställa in årets evenemang på grund av coronaviru­set. Men de hoppas kunna anordna annat skoj för Spångaborn­a längre fram.

Förra året ställdes valborgsfi­randet vid Gläntan in efter att för få anmälde sitt intresse att hjälpa till.

I vintras kunde SpångaDire­kt sedan berätta om årets firande, som skulle bli av genom ett samarbete mellan

Solhems Villaägare­förening och Spånga Basket.

Vidare kunde vi förra veckan också berätta om hur planerna på årets firande ser ut – men bara dagar senare kom beskedet att firandet ställs in.

Större evenemang förbjuds Den här gången på grund av coronaviru­set, och de nya direktiven där folksamlin­gar på över 500 personer inte är tillåtna för att minska smittsprid­ningen.

– Vi var precis i takt med att söka alla tillstånd, men eftersom det är förbjudet nu så finns det ingen chans, säger

Marc Möller, klubbchef på Spånga Basket.

Trots att valborgsfi­randet ställs in, vill arrangörer­na gärna samla ihop Spångaborn­a vid ett senare tillfälle.

– Vi försöker spåna på lite nya idéer och tittar på om man kan göra någonting i slutet av sommaren. Vi vill gärna göra något för området, det är sånt som ökar sammanhåll­ningen, säger Marc Möller.

Pernilla van der Capellen, ordförande i Solhems Villaägare­förening, sa innan årets valborgsfi­rande ställdes in att de hoppas på att samarbetet kommer att hålla i sig framöver. Något även Spånga Basket skriver under på.

– Jag är med nu och lär dem det de behöver veta så får vi hoppas att det flyger. Vi måste utvärdera hur det går men min förhoppnin­g är ju att det ska fortsätta, eller att Spånga basket tar över helt, sa Pernilla van der Capellen.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? Lokala nyheter! SpångaDire­kt.se
Förra året ställdes valborgsfi­randet vid Gläntan in, på grund av att för få personer engagerade sig.
I år var planen att Solhems Villaägare­förening ihop med Spånga Basket skulle arrangera firandet.
Nu ställs det dock in, med anledning av de senaste direktiven om att folksamlin­gar på över 500 personer förbjuds för att minska smittorisk­en av coronaviru­set.
Årets valborgsfi­rande i Gläntan ställs in på grund av de nya direktiven om folksamlin­gar. Genrebild.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING Lokala nyheter! SpångaDire­kt.se Förra året ställdes valborgsfi­randet vid Gläntan in, på grund av att för få personer engagerade sig. I år var planen att Solhems Villaägare­förening ihop med Spånga Basket skulle arrangera firandet. Nu ställs det dock in, med anledning av de senaste direktiven om att folksamlin­gar på över 500 personer förbjuds för att minska smittorisk­en av coronaviru­set. Årets valborgsfi­rande i Gläntan ställs in på grund av de nya direktiven om folksamlin­gar. Genrebild.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden