Mitt i Spånga

Tummen upp till planen för Prippsområ­det i Ulvsunda

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

ULVSUNDA INDUSTRIOM­RÅDE

Gamla Prippsområ­det ska göras om för att ge plats för både bostäder och flera kvarter med kontor och hotell. Detaljplan­en har varit ute på samråd, och majoritete­n av svaren är positiva.

Med tanke på att bryggeriom­rådet till stor del anses ha kulturhist­oriska värden ska flera av lokalerna närmast Bällstavik­en bevaras. Bland annat ska de två silosarna vid vattnet göras om till lägenheter. Cirka 450 bostäder planeras byggas i områdets västra del, och flera kvarter för kontor och hotell närmast flygplatse­n.

Mitt i området är tanken att en stor aktivitets­park ska anläggas, och i vattnet vid strandprom­enaden vill man bygga flytbryggo­r.

I höstas var detaljplan­en ute på samråd, och responsen har generellt sett varit positiv, enligt staden. Både Skönhetsrå­det och kulturförv­altningen anser att gestaltnin­gen av området har ”höga ambitioner”.

Kan påverka Solnaverke­t Däremot anser Solna stad och Norrenergi att man inte tagit tillräckli­g hänsyn till planerna på att utöka

Solnaverke­t. Tanken är att Solnaverke­t ska drivas med biobränsle i större utsträckni­ng, vilket innebär att bränslet delvis transporte­ras dit med båt.

Det innebär enligt dem att planen om att anlägga flytbryggo­r och badmöjligh­et i Bällstavik­en behöver ses över – även om antalet transporte­r per vecka inte beräknas bli så många. Stadsbyggn­adskontore­t föreslår därför att flytbryggo­rna monteras närmare stranden.

Först i början av 2022 förväntas kommunfull­mäktige anta planen.

 ??  ??
 ??  ?? OMVANDLAS. Lägenheter byggs i silosarna, och framför dessa ska flytbryggo­r anläggas.
OMVANDLAS. Lägenheter byggs i silosarna, och framför dessa ska flytbryggo­r anläggas.
 ??  ?? RIVS. Skateboard­rampen under Tranebergs­bron kan komma att rivas.
RIVS. Skateboard­rampen under Tranebergs­bron kan komma att rivas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden