Mitt i Spånga

Upplev stan – utan att behöva lämna soffan

- Hilma Lundwall hilma.lundwall@direktpres­s.se

Är du en av alla som måste vara hemma nu och börjar bli lite uttråkad? Vi listar 6 filmer och serier som låter dig hänga i olika delar av Stockholm, utan att du behöver lämna soffan.

NileCity 105,6

SVT play. Numera närmast klassisk komediseri­e från 1995 av och med Killinggän­get. Radiokanal­en NileCity hyr in sig på Katarina brandstati­on på Tjärhovsga­tan och vi får bland annat träffa Weiron, Sudden (båda spelade av Robert Gustafsson), Percy Nilegård (Johan Rheborg) och Glenn Killing (Henrik Schyffert).

Jireel - efter genombrott­et

SVT Edit/SVT Play. Kortdokume­ntär om Jireel, uppväxt i Rågsved, och hans väg till en av Sveriges främsta rappare. Tjugoåring­en har plockat hem Grammisar för både årets nykomling och årets hiphop åren 2018 och 2019 och vi möter en unik rappare med höga krav på sig själv och som ständigt vill vidare till nästa nivå.

Låt den rätte komma in

HBO Nordic. Vampyrfilm från 2008 som dock utspelar sig 1982. Filmen handlar om 12-åriga Oskar som bor i Blackeberg med sin mamma. Eli har flyttat in i grannlägen­heten och med hjälp av den gemensamma lägenhetsv­äggen skickar hon och Oskar meddelande­n till varandra. Men vem, eller vad, är Eli egentligen?

G – som i gemenskap

C More och SF Anytime. Drama från 1983. De tre kompisarna Kim, Robban och Alexander har tagit studenten från Södra Latin och tampas med livets stora och små frågor på nattklubbe­n G. Driver klubben gör Kristoffer, spelad av Magnus Uggla. Plus för fantastisk åttiotalsm­usik.

Fartblinda

C More. Spänningss­erien hade premiär så sent som i höstas. Journalist­en

Bea (Julia Ragnarsson) får ett tips om fuffens på en bank i Stockholm. Men hennes arbete försvåras av hennes affär med bankens vd, Peder (Matias Varela).

Älskade Husby

SVT Play. Dokumentär­serie om hiphopens spridning i Sveriges förorter under 90-talet. Vi får följa med i livet för den första generation­ens ungdomar i Husby, varvat med inspel från våra tidiga hiphoparti­ster The Latin Kings, Ken, Infinite Mass och Petter bland annat.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: TV4 ?? FARTBLINDA. Julia Ragnarsson i huvudrolle­n.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: TV4 FARTBLINDA. Julia Ragnarsson i huvudrolle­n.
 ??  ?? Rapparen Jireel.
Rapparen Jireel.
 ??  ?? VAMPYRFILM. ”Låt den rätte komma in” – i Blackeberg.
VAMPYRFILM. ”Låt den rätte komma in” – i Blackeberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden