Mitt i Spånga

Så slår pandemin mot lokala företag

Det lokala näringsliv­et drabbas hårt av coronakris­en. För många har den inneburit stora förluster, men andra företag har kunnat ställa om för att möta nya behov.

- Berättat för: Hilma Lundwall hilma.lundwall@direktpres­s.se

Personalst­yrkan är densamma, det är jag och två till. Vi är väl inkörda i arbetet. Vi har en bra ekonomi i botten.

SPÅNGA

”För oss har det har gått bättre ekonomiskt under de senaste veckorna.

Jag tror att det handlar om det här att man vill stötta det lokala, det är den största anledninge­n. Men också att folk inte går ut och äter på restaurang men ändå vill unna sig något gott. Och sedan är det många som jobbar hemifrån så våra take-away luncher säljer bra.

Det är de tre faktorerna som jag tror gör att det går bra för oss just nu.

Vår kundkrets är väldigt bred. De äldre kommer ofta in i början av veckan, vi erbjuder pensionärs­rabatt på tisdagar också. De yngre kommer in senare under veckan och vill köpa hem något gott till helgen.

Vi har inte behövt ställa om i vårt arbetssätt eller tänka i nya banor i nuläget, men vissa saker betyder mer för kunderna idag. Vi har funnits i Spånga i elva år och har alltid erbjudit hemkörning av våra köttlådor till exempel, men det har inte varit lika populär som nu.

Nu ringer folk in och har hört ryktesväge­n att vi kör hem utan kostnad och frågar om det verkligen är sant. Det är viktigt speciellt för de äldre att kunna få hemkört.

Personalst­yrkan är densamma, det är jag och två till. Vi är väl inkörda i arbetet. Vi har heller inga lån och en bra ekonomi i botten. Så om det här inte drar ut på för lång tid kommer vi klara det.

Vi grillar också på olika event och har blivit av med några sådana jobb, men handeln i butiken väger upp. Jag är förstås lite orolig, det är nog alla just nu.

Man vet inte vad som kommer hända framåt med ekonomin, vad händer om många blir arbetslösa till exempel. Men vi ska inte alls gnälla, många har sett sin omsättning nollas på bara några veckor.”

 ?? FOTO: HILMA LUNDWALL ?? GÅR BRA. Dennis Theodoridi­s (till vänster) och Tony Bouyaji upplever att många vill stötta sitt lokala näringsliv.
FOTO: HILMA LUNDWALL GÅR BRA. Dennis Theodoridi­s (till vänster) och Tony Bouyaji upplever att många vill stötta sitt lokala näringsliv.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden