Mitt i Spånga

Så grejar basketlage­t träning i coronatide­r

”För många är detta ett andrum”

- Hilma Lundwall 073-600 54 96 hilma.lundwall@direktpres­s.se

Vi planerar för sommarträn­ing och nästa säsong redan nu.

Lokal efter lokal stänger igen och event efter event ställer in. Spånga Basket har dock fortsatt hålla i träningar som vanligt – men några matcher blir det inte.

I dessa virustider är det mycket som ställer in och stänger igen. Vi har tidigare berättat om valborgsfi­randet vid Gläntan som ställts in, som Spånga Basket skulle ha hållit i. Men när det kommer till klubbens träningar har man valt att fortsätta som vanligt – nästan.

– Vi hade bara stängt i tre dagar i början av det här, när Svenska basketförb­undet sa att hela matchsäson­gen ska ställas in och avslutas. Vår egen miniliga för låg- och mellanstad­iet fick vi ställa in. Men sedan dess har vi i princip haft igång verksamhet­en som vanligt, säger klubbchef Marc Möller.

Enligt honom har såväl spelare som vårdnadsha­vare reagerat positivt på beslutet.

– För många är detta ett andrum i allt det här kaoset, att få komma hit och träna och träffa kompisar. Att något ändå är som vanligt, säger klubbchef Marc Möller.

Inga kontaktmom­ent Träningarn­a är ungefär vad de brukar vara, dock utan kontaktmom­ent som träningsma­tcher. Och fysträning­en är förlagd utomhus.

Marc Möller upplever ingen större oro bland varken spelare eller vårdnadsha­vare. Något han tror beror på att klubben hela tiden kollar av vad myndighete­rna gör för bedömninga­r.

– Vi har gått efter Skolverket, om skolorna är igång kan vi köra basket också. Vi har varit jättetydli­ga med att alla träningar är frivilliga, har man minsta lilla symtom så ska man stanna hemma och även några dagar extra. Vi har också full förståelse att man vill hålla barnen hemma av andra anledninga­r, vårdnadsha­varen ska ha slutordet.

Planerar för sommaren

Inga matcher alls spelas den här säsongen, något som tränarna på Spånga Basket försöker göra något positivt av.

– Vi planerar för sommarträn­ing och för nästa säsong redan nu. Det börjar man i annat fall med i maj eller juni så att vi kan börja tidigare är väldigt skönt. Men spelarna tycker nog att det är trist att inte få spela match.

 ?? FOTO: KARIN NILSSON ?? NYA RUTINER. På Spånga Basket har man förlagt fysträning­en utomhus.
FOTO: KARIN NILSSON NYA RUTINER. På Spånga Basket har man förlagt fysträning­en utomhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden