Mitt i Spånga

Planerade lekparken får nej ännu en gång

OPPOSITION­EN KRITISK. ”Det går troll i ärendet”

- Hilma Lundwall hilma.lundwall@direktpres­s.se 073-600 54 96

Ska inte bli en administra­tiv långbänk

SPÅNGA-TENSTA

Spånga-Tensta har fått pengar från stadens trygghetsf­ond för att rusta upp Taxingepla­n i Tensta. Men lekparken i Spånga centrum som varit på tapeten flera gånger får nej ännu en gång, och opposition­en är kritiska.

Förra onsdagen beslutades det att Spånga-Tensta får 3 miljoner kronor för trygghetsi­nvestering­ar på Taxingepla­n i Tensta, från stadens trygghetsf­ond.

– Man vill göra platsen mer inbjudande och levande, framförall­t med ljus och växtlighet. Och inte växtlighet som skymmer sikt som man har idag, säger äldreoch trygghetsb­orgarrådet Erik Slottner (KD).

Han menar att det skapar en mer trivsam miljö, och lyfter att det är ett sätt att möta problemet med olovlig trafik som förekommer i vissa områden i Järva.

– Genom placerad växtlighet till exempel i form av stora krukor kan vi undvika det.

Ingen lekpark

Samtidigt har turerna om en ny lekyta i Spånga centrum varit många. Det första förslaget skickades in till stadshuset av stadens dåvarande rödgrönros­a majoritet, det andra av den blågröna. Men nu får alltså den kombinerad­e lekplatsen/parken avslag igen.

– Ja, det får det tyvärr. Det är inte för att vi inte gillar förslaget. Trafikkont­oret bedömer att man inte hinner få klart det inom 2020 och då kan man inte få medel för det. Trafikkont­oret behöver göra ett nytt analysarbe­te av platsen. Då är det bättre att de gör sin projekteri­ng detta år och ansöker om medel nästa år, säger Erik Slottner.

Opposition­en kritiska

Men Karin Wanngård (S), opposition­sborgarråd, är kritisk till beslutet.

– Att det går pengar till Taxingepla­n är jättebra, men det går troll i ärendet i Spånga centrum. De har sökt många gånger om och får hela tiden uppmaninge­n att söka nästa år. Så kan man inte behandla en stadsdel, det är inte syftet med den här fonden.

Trygghetsf­onden inrättades 2018 under socialdemo­kratiskt styre och enligt Karin Wanngård finns många goda exempel på projekt som fått finansieri­ng.

– Syftet är att stadsdelar­na själva ska ta fram idéer och få pengar att genomföra det. Det ska inte bli en administra­tiv långbänk som kostar onödigt med resurser.

 ?? FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? OVISST. På gräsytan vid Spånga församling­shus längs Värsta allé, var tanken att bygga en lekpark. Men det är fortsatt oklart om den blir av.
INGEN LEKPARK. ”Det är inte för att vi inte gillar förslaget”, säger Erik Slottner (KD), äldre- och trygghetsb­orgarråd.
FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN OVISST. På gräsytan vid Spånga församling­shus längs Värsta allé, var tanken att bygga en lekpark. Men det är fortsatt oklart om den blir av. INGEN LEKPARK. ”Det är inte för att vi inte gillar förslaget”, säger Erik Slottner (KD), äldre- och trygghetsb­orgarråd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden