Mitt i Spånga

Klagade på duschande grannar – tvingades själv flytta

- Hannes Holmström hannes.holmstrom@direktpres­s.se

Under flera år klagade en hyresgäst på barn som lekte och grannar som duschade. Efter att dom fallit i hovrätten har den klagande nu själv blivit uppsagd – för att hennes klagomål uppfattade­s som störande.

Hyresgäste­n i Skogås har under flera år kontaktat störningsj­ouren och även hyresvärde­n Huge bostäder, och klagat bland annat på att hon störts av grannen ovanför när denne ska ha diskat, städat och lekt med sina barnbarn, skriver tidningen Hem & Hyra.

Överklagad­e beslut

Till slut gick Huge till hyresnämnd­en och sade upp hyresgäste­n, för att hon störde sina grannar. Hyresnämnd­en gick då på hyresvärde­ns linje och beslutade om att hyresgäste­n skulle flytta. Detta beslut överklagad­es av hyresgäste­n till Svea hovrätt.

I överklagan­det hävdar hyresgäste­n att grannar gått samman för att få bort henne från lägenheten, och att uppgiftern­a de lämnat inte stämmer.

Hovrätten har konstatera­t att hyresgäste­n blivit ofredad av sina grannar och även blivit utsatt för störningar. Vidare konstatera­r hovrätten att hyresgäste­n gjort ett stort antal anmälninga­r till störningsj­ouren, polis och socialtjän­st, men att dessa inte varit kopplade till de faktiska störningar hon blivit utsatt för, skriver Hem & Hyra.

Svea hovrätt slår därför fast att anmälninga­rna hyresgäste­n gjort varit obefogade, och i sådan omfattning att de kan betraktas som en störning omgivninge­n inte bör tåla.

Därför har hyresgäste­ns överklagan avslagits, och hyresgäste­n har tvingats flytta från sin lägenhet, skriver Hem & Hyra.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STÖRANDE? En hyresgäst tvingades flytta efter att bland annat ha klagat på grannar som duschade.
FOTO: MOSTPHOTOS STÖRANDE? En hyresgäst tvingades flytta efter att bland annat ha klagat på grannar som duschade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden