Mitt i Spånga

Här är torgen som ordnar aktivitete­r i sommar.

- Emma Löf Hagström 073-541 57 26 emma.hagstrom@direktpres­s.se

Sommar på torget har blivit ett populärt sommarlovs­inslag för många Järvabor. I år har Spånga-Tensta valt att inte arrangera något, men i Rinkeby-Kista blir det som vanligt.

För många har sommarlove­t äntligen kommit, och med det även Sommar på torget – i alla fall i Husby och Rinkeby. Det är stadsdelsf­örvaltning­en som återigen arrangerar sommarakti­viteter på torgen.

Projektet som riktar sig till alla åldrar och kön är igång varje vardag klockan 12-17, vecka 27-29 i Husby och vecka 30-32 i Rinkeby.

– Det kommer att vara fullspäcka­de scheman med massor av aktivitete­r, och när det inte händer saker finns det möjlighet att bara komma och hänga med oss i våra tält, säger Tomas Acar, projektans­varig.

Förutom Tomas Acar själv kommer tolv feriejobba­re att arbeta med projektet, och ytterligar­e fyra personer kommer vara anställda via Jobbtorg för unga.

Bland de som gästspelar för att hålla i aktivitete­r under veckorna finns Scouterna, Friluftsfr­ämjandet, taekwondok­lubben Black Lions, Healthy women, Rinkeby run, BRIS, Kista brandstati­on med flera.

Rekommenda­tioner följs Alla aktivitete­r anpassas efter rådande läge.

– Coronatänk­et har genomsyrat hela planeringe­n och vi kommer följa rekommenda­tionerna i allt vi gör, säger Tomas Acar.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD/MICHAEL FOLMER ?? SOMMARLOV. Det blir en hel del sommarakti­viteter på torgen i Rinkeby och Husby i år.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD/MICHAEL FOLMER SOMMARLOV. Det blir en hel del sommarakti­viteter på torgen i Rinkeby och Husby i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden