Mitt i Spånga

Kalle Berns tips: Här kan du cykla

-

Fiskartorp­et: I Lill-Janskogen finns det en fin slinga som är en blandning av byggd stig och naturlig stig. Bra för nybörjare och stadsnära.

Ursvik: Vid Ursviks motionsanl­äggning i Sundbyberg finns Nickspåret, en dedikerad cykelstig med tydlig skyltning. Bitvis tekniskt krävande.

Hellas: Nackareser­vatets friluftsgå­rd och restaurang. Blå spåret ut mot Erstavik och gröna är klassiker. Eller så cyklar du tvärtom och börjar med gröna. Krävande både fysiskt och när det gäller cykelfärdi­ghet.

Sörmlandsl­eden: Stora delar är cykelbar, viktigt att ta sig förbi Tyresta på ett sätt som är tillåtet då det finns cykelförbu­d på vissa stigar/vägar i nationalpa­rken. Leden är en utmaning för dom allra flesta men ofta relativt nära till snällare vägar och pendeltåg om man måste ge upp. Flottsbro: På skidanlägg­ningen Flottsbro kan man åka lift upp och cykla utför, jättekul och massor av leder på olika nivåer. Kolla öppettider innan ni åker dit. Användbara appar: Trailforks och Strava och forumet Happyride.

 ??  ?? Kalle Bern.
Kalle Bern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden