Mitt i Spånga

Facit efter våren: Tv-tittandet ökade med 50 procent

- Klas Johansson tema@direktpres­s.se

Tittandet har ökat och fördelats mer jämnt mellan vardag och helg.

Isolering, karantän och tv-tittande. Våren 2020 har minst sagt ändrat våra vanor – till dessa hör numera 50 procent mer tv-tittande.

Det är Com Hem som redovisar sina siffror utifrån tittarnas vanor under april månad, jämfört med samma period förra året.

Konsumtion­en av nyhetssänd­ningar har ökat mest, i takt med coronapand­emins påverkan i samhället.

– Svenska hem tycks inte samlas framför tv:n på fredagar på samma sätt nu, utan tittandet har generellt ökat och fördelats mer jämnt mellan vardag och helg, analyserar Joakim Öhrström, chef för tv och bredband på Com Hem.

Svenska tv-tittar har fortfarand­e sina vanor, som även innefattar toppar och dalar. Vi har apparaten på oftast mellan klockan 18–20 på kvällen, då nyheterna rullar. Men även dokusåpor och kriminalse­rier toppar innehållet, som även innefattar Com Hems playtjänst.

Under påskveckan satte man till exempel rekord för året, i antalet hyrda filmer.

– Även om det traditione­lla tv-tittandet har förändrats så tar vi fortfarand­e del av innehåll, men på ett friare sätt och genom andra skärmar än bara tv-rutan. Vi ser även att många av våra kunder uppskattar möjlighete­n att kunna hyra biofilm hemifrån, och det är en ökad efterfråga­n av katastroff­ilmer sedan Coronapand­emin bröt ut, kommentera­r Joakim Öhrström i ett pressmedde­lande.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden