Mitt i Spånga

Corona-app pausades efter upptäckta risker

- Michael Toll michael.toll@direktpres­s.se

Förra fredagen stängde möjlighete­n för stockholma­re att boka coronatest via appen ”Alltid öppet”. Kösystemet har nu gjorts om för att fungera för både de som vill testa sig för pågående coronasmit­ta och göra ett antikropps­test.

Det var förra veckan som appen ”Alltid öppet” stängde. När personer vill boka en provtagnin­gstid via appen får de besvara ett antal frågor. Utifrån svaren som getts tilldelas man sedan en kod, som ska användas för att boka en tid för provtagnin­g.

Många av de här koderna har dock lagts upp på olika sajter och sedan använts av personer som inte fått den via appen.

Det finns därför en risk för att personer som vill testa sig för en pågående coronasmit­ta blandas med de som vill göra ett antikropps­test.

Fick stänga

Till följd av det valde Region Stockholm att pausa möjlighete­n att boka tider via ”Alltid Öppet” fram till måndag 22 juni, för att förhindra patientsäk­erhetsrisk­er.

Men appen kunde inte öppna på måndagsmor­gonen som tänkt.

– Lösningen är att vi nu separerar köerna. De som känner sig sjuka bokar tid via ”Alltid öppet” efter klockan 17. De som känner sig friska, men vill ta antikropps­test, går in via 1177 och bokar en tid. Men först i morgon, sa Jessica Fremnell på måndagen.

 ??  ??
 ?? FOTO: DIREKTPRES­S ?? PROBLEM. Appen ”Alltid öppet” fungerade först inte som tänkt.
FOTO: DIREKTPRES­S PROBLEM. Appen ”Alltid öppet” fungerade först inte som tänkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden