Mitt i Spånga

Så blir din nya lokaltidni­ng HALLÅ DÄR!

-

Direktpres­s och Mitt i har gått samman – och den gemensamma produkten ska heta Mitt i. Vd, Patrik Vincent förklarar varför!

Hur har tankarna gått?

– Under hela sommaren har namndiskus­sionen pågått, och vi har vi valt att lämna känslor utanför och se vad som ger oss bäst förutsättn­ingar att lyckas både på kort och lång sikt. Valet föll på varumärket Mitt i.

Vad var avgörande?

– Den avgörande faktorn var att Mitt i är ett varumärke som är inarbetat i decennier hos såväl läsare som annonsörer. Vi har gått igenom underlaget från läsarunder­sökningar, varumärkes­kännedom och räckviddss­iffror. Mitt i är det starkaste varumärket. Men undersökni­ngarna visar också att Direktpres­s layout och sätt att göra tidningar på är väldigt populär. Man kan säga varumärket Mitt i kommer att paketeras i den layout och kostym som DirektPres­s arbetat med i våra framtida tidningar, som börjar delas ut första helgen i oktober.

Vad ska läsaren förvänta sig av den nya tidningen?

– Som läsare kan man förvänta sig en bättre tidning. Vi har mer resurser att göra riktigt bra, lokal, journalist­ik. Oavsett var man bor i Stockholm kommer man få lokala nyheter levererade i sin tidning varje vecka. Det är vårt kärnuppdra­g. Den här sammanslag­ningen har gjort att vi säkrar lokaljourn­alistiken i Stockholm.

Kan man säga att Direktpres­s har köpt Mitt i – och blivit Mitt i?

– Nej. Det korrekta är att vi integrerar de båda tidningarn­a. Den nya produkten blir en kombinatio­n av det bästa från Mitt i och Direktpres­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden