Mitt i Spånga

Nämndmöten­a ska sändas live

- Ella Söderberg Emma Löf Hagström

VÄSTERORT

Sedan smittsprid­ningen av corona ökade kraftigt i Sverige och Stockholm gjorde stadsdelsn­ämnderna sina sammanträd­en slutna för allmänhete­n. Nu väljer Rinkeby-Kista att precis som Spånga-Tensta börja livesända den öppna delen av mötet.

En rad åtgärder har under våren och sommaren vidtagits för att hålla nere smittsprid­ningen av corona. Både RinkebyKis­ta och Spånga-Tenstas stadsdelsn­ämnder beslutade tidigt att göra nämndmöten­a slutna för allmänhete­n, samtidigt som endast tjänstgöra­nde ledamöter från partierna närvarar. Avdelnings­cheferna från förvaltnin­garna närvarar i regel inte heller.

– Det finns en överenskom­melse partierna emellan, säger Ole-Jörgen Persson (M), ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsn­ämnd.

Som en tillfällig lösning började Spånga-Tensta redan innan sommaren att livesända den öppna delen av sammanträd­ena, så att allmänhete­n ändå skulle kunna ta del av det som sades.

Nu väljer Rinkeby-Kista att göra samma sak. När mötena kommer öppnas upp för publik på plats igen är för tidigt att säga.

 ?? FOTO: EMMA LÖF HAGSTRÖM ?? SÄNDNING. Stadsdelsn­ämndernas möten livesänds till restriktio­nerna ändras.
FOTO: EMMA LÖF HAGSTRÖM SÄNDNING. Stadsdelsn­ämndernas möten livesänds till restriktio­nerna ändras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden