Mitt i Spånga

Familjerna kan bli starkast i Sverige

KAMPEN. Snart tv-premiär för den stenhårda tävlingen mellan familjer

- Emma Löf Hagström

SPÅNGA

Sveriges starkaste familj kan finnas i Spånga. När SVT sänder sitt nya program i höst är en av deltagarfa­miljerna från Nälsta och en annan från Bromsten.

I ”Sveriges starkaste familj” gäller det att inte bara besegra motståndar­familjerna, utan även den karga fjällnatur­en.

I SVT:s nya program gör de tävlande familjerna upp om den prestigefu­lla titeln genom tuffa utmaningar som att fjällvandr­a med tung packning, springa i djup snö med vikter eller dra ett terrängfor­don.

– Det var ett helt fantastisk­t äventyr, säger mamma Nina Bivstedt från Nälsta, som tillsamman­s med maken Johan och döttrarna Lovisa, 18, och Josefina, 15, åkte upp till Åre för att spela in programmet i våras.

Totalt sju familjer

De var en av sju familjer som antogs till tävlingen, efter att ha gått igenom flertalet styrke- och konditions­tester. Resan blev en upplevelse de sent kommer att glömma.

– Stundtals var det extremt tufft. Man kunde vakna upp av att hela tältet var fullt av snö. Men det var härligt att få göra något tillsamman­s. Vi är redan en väldigt tajt familj, men det här förde oss ännu närmre varandra, säger Nina.

Familjen Pratt, bestående av mamma Helene, pappa James, Casper, 17, och Loui, 15, är också från Spånga – närmare bestämt från Bromsten. De delar upplevelse­n att tävlingen var något helt utöver det vanliga.

– Vi har pratat om det dagligen och blickat tillbaka tillsamman­s. Det är ett väldigt stort minne och något vi kommer bära nära hjärtat resten av livet. Det är nog lite av en ”en på miljonen”upplevelse, säger Casper.

”Väldigt utveckland­e”

Mamma Helene instämmer.

– Man får se helt nya sidor av varandra, och jag upptäckte helt nya kvaliteter hos mina barn. Det var väldigt utveckland­e både för oss alla som individer, och för oss som familj, säger hon.

Utmaningar­na genomförde­s individuel­lt eller som ett lag. Varje familj består av två vuxna och två tonåringar, och programmet leds av inga mindre än Sanna Kallur och André Pops.

– De var otroligt proffsiga. Susanna hade lärt sig allas namn och yrken redan första dagen, säger Casper

Programmet har premiär på SVT1 och SVT Play söndagen den 6 september.

Det är ett minne och något vi kommer bära nära hjärtat resten av livet.

 ?? FOTO: JANNE DANIELSSON/SVT ?? SpångaDire­kt.se
TÄVLAR. Familjen Bivstedt från Spånga deltar i tv-programmet Sveriges starkaste familj.
FOTO: JANNE DANIELSSON/SVT SpångaDire­kt.se TÄVLAR. Familjen Bivstedt från Spånga deltar i tv-programmet Sveriges starkaste familj.
 ??  ?? SPÅNGAFAMI­LJ NUMMER TVÅ. Familjen Pratt.
SPÅNGAFAMI­LJ NUMMER TVÅ. Familjen Pratt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden