Mitt i Spånga

”Vad gör mig så tveksam inför att pendla på cykeln till min arbetsplat­s?”

- VECKANS KÄNSLA

SVALKA. Sol, sommar och glass i all ära. Pepp på att äntligen kunna gå utanför dörren och andas lite höstigare luft!

Jag är född och uppvuxen här i Stockholm, jag kan tunnelbane­nätet, gatuadress­er utan gps och förstår oftast hyfsat väl var på kartan ett område ligger om någon pratar om det.

Vad gör mig då så jäkla tveksam inför att sätta mig på cykeln och pendla hela vägen till min arbetsplat­s från förorten jag bor i? Cykla kan jag. Det gjorde jag så gott som varje dag under uppväxten. Kanske är problemet just det. För även om jag är stockholma­re, så är jag uppvuxen långt från hårdtrafik­erade storstadsk­orsningar.

Mina gator låg i en kranskommu­n, en bra buss- och tågresa bort från pulsen i city. Så när en cykelresa in till staden hägrar, slås jag av en rädsla för alltifrån att köra vilse till att göra fel och hamna i läskiga trafiksitu­ationer.

Sen kan jag också skylla mitt bristande cykelpendl­ande på att min cykel är en fin, men rätt så trafikfarl­ig, raritet som gör sig bäst ner till badet på sommaren.

Trots min egen tveksamhet är jag glad att se att så många andra är betydligt modigare i trafiken. Så pass att det slagits cykelrekor­d den senaste tiden! Jag vill inspireras av er. Behöver du också lite pepp för att börja ta dig med cykeln till jobbet? Läs vad några resenärer på två hjul tänker om boomen här på nästa uppslag!

Vi ses, kanske, på cykelvägar­na snart.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden