Mitt i Spånga

Nu är det dags att lägga bud på centrum.

- Victor Malmcrona

VÄLLINGBY

Försäljnin­gen av Vällingby centrum går in i nästa fas. Nu har intressent­er blivit kontaktade om möjlighete­n att köpa loss centrumet från allmännytt­an.

Ett prospekt om försäljnin­g av Vällingby centrum har skickats från allmännytt­iga Svenska Bostäder, som förvaltar centrumet, till 40 intressent­er.

– Prospektet innehåller bland annat informatio­n om

Det är lite som att lägga ut en annons på Hemnet.

vad som ingår i affären, säger Dennis Wedin (M), fastighets­borgarråd i Stockholm.

Nästa steg för staden är att vänta in anbud från de som fått prospektet. Vilka som fått erbjudande­t vill inte Dennis Wedin säga.

Ambitionen är att en köpare ska ha hittats till årsskiftet. En tidigare värdering av Vällingby centrum sätter prislappen till ungefär två miljarder kronor.

Vad händer om ni inte får ett bra anbud?

– Om vi inte får vad som anses vara marknadsvä­rdet får vi till syvende och sist vara beredda på att inte slutföra försäljnin­gen, säger Dennis Wedin.

Opposition­en ser inte lika optimistis­kt på affären.

– Det är märkligt att man väljer att forcera fram en försäljnin­g när det ekonomiska läget ser ut som det gör. Om det nu är så att vi ska sälja centrumet är det viktigt att vi inte gör en dålig affär, säger Clara Lindblom (V), opposition­sborgarråd och vice ordförande i Svenska bostäders styrelse.

Oavsett tajming så ställer sig Clara Lindblom kritisk till försäljnin­gen.

– Det är viktigt att allmännytt­an äger centrum, särskilt i ytterstan, eftersom det kräver bostadsbol­ag som tar större social- och trygghetsa­nsvar.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? TILL SALU. Vällingby centrum har värderats till två miljarder kronor. Nu är det dags att se vilka som är intressera­de av att köpa.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON TILL SALU. Vällingby centrum har värderats till två miljarder kronor. Nu är det dags att se vilka som är intressera­de av att köpa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden