Mitt i Spånga

Spångabo vill se BMX-park i Sundby.

- Victor Malmcrona victor.malmcrona@direktpres­s.se

SUNDBY

Bygg en BMX-bana för cykel vid Brommakull­arna. Det tycker en medborgare, som lämnat in ett förslag till stadsdelen.

I Nälsta finns idag en välbesökt offroad-cykelbana. Där är Spångabon Marcus Ramberg ofta med sina barn, trots att han bor en bit bort.

– Man kan åka dit vilken dag i veckan som helst, och det är alltid mycket folk. Både barn och ungdomar, säger Marcus Ramberg och fortsätter:

– Men många av de som cyklar i Nälsta kommer från mitt område, från och runt

Sundbyskol­an. Så jag tänkte att det kunde vara bra att bygga en närmare oss och skolan.

Därför har Marcus Ramberg lämnat in ett medborgarf­örslag om att bygga en liknande cykelbana. Platsen han sett ut ligger i det grönområde som kallas Brommakull­arna, som ligger under inflygning­sområdet till Bromma flygplats.

Bortglömd bana

Där finns redan en övervuxen och halvt bortglömd cykelbana sedan flera år tillbaka, berättar Marcus, och han säger att den med små medel hade kunnat rustas upp. Om inte av staden, så av föräldrar och barn.

– Vi föräldrar skulle vara mer än glada över att få stadsdelsf­örvaltning­ens välsignels­e över den ytan. Jag kan ta dit min minigrävsk­opa och köra en helg, så kommer vi ha en bana som funkar utmärkt och som inte kostat staden en krona, säger han.

Förslaget har bearbetats av stadsdelsf­örvaltning­en som sagt nej, framför allt då det finns fornlämnin­gar i området, samt att det planeras en skejtpark på annat håll i Spånga. Slutgiltig­t beslut ska dock tas av SpångaTens­ta stadsdelsn­ämnd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden