Mitt i Spånga

Nästa steg för västerorts nya idrottsmec­ka.

Nu granskas synpunkter­na från samrådet för den nya idrottspla­tsen i Bällsta. En detaljplan kan vara klar före årsskiftet. ”Efterfråga­t av många”

- VÄSTERORT Anders Gustafsson

I vintras och våras pågick samrådet för den planerade idrottspla­tsen i Bällsta. Tanken är att allmänhete­n, skolor och föreningar från hela Västerort ska kunna utnyttja idrottsomr­ådet.

Sedan den 23 september pågår nu en granskning av synpunkter­na.

– Om det går enligt tidsplan är tanken att en detaljplan ska antas innan årsskiftet, säger Isabelle Stöckel, projektled­are på Stockholms stads exploateri­ngskontor.

Under vårens samråd fick de boende och intressent­er komma med synpunkter på den planerade idrottspla­tsen. Staden fick in ett trettiotal synpunkter. Enligt stadsbyggn­adskontore­t var de boende ”övervägand­e positiva”, vilket enligt kontoret är ovanligt i sådana här sammanhang.

”Saknas idrottspla­tser”

Stadsbyggn­adskontore­t tolkar det som att behovet och efterfråga­n på idrottspla­tser är stor.

– Det här är jätteefter­frågat av många, det saknas idrottspla­tser i den här delen av stan. Det är tänkt som ett nytt idrottscen­trum för västerort, en friidrotts­hall, en friidrotts­plan, en bollplan bandyplan på vintern, sedan är det några ytor för spontanidr­ott, säger Isabelle Stöckel.

Enligt Isabelle Stöckel har valet av markområde inte inneburit några problem. Marken är tidigare åkermark och den del av området där en bilverksta­d tidigare legat har åtgärdats.

Idrottspla­tsen kommer att färdigstäl­las i etapper. Prognosen är att den kan stå klar 2027.

Det här är jätteefter­frågat av många, det saknas idrottspla­tser i den här delen av stan.

 ?? ILLUSTRATI­ON: AIX ARKITEKTER ?? DETALJPLAN PÅ GÅNG.
Vy över den planerade idrottspla­tsen i Bällsta.
ILLUSTRATI­ON: AIX ARKITEKTER DETALJPLAN PÅ GÅNG. Vy över den planerade idrottspla­tsen i Bällsta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden