Mitt i Spånga

Jag är din nya reporter – ge mig din story!

- ANDERS GUSTAFSSON Reporter

Ny reporter. Vad vill han? Smått och stort. Du som läsare får gärna komma med tips. Kanske grävs gatan upp där du bor utan förklaring, eller så har du råkat ut för en myndighet som du tycker är krånglig. Eller har en kurs för de som älskar att sticka lovikkavan­tar. Eller egentligen vad som helst som pågår i lokalsamhä­llet i Spånga.

Men vem är han? Medelålder­s man med en motivbild, att berätta, och då förstås sådant som är sant och relevant. Tidigare bland annat lokalrepor­ter i Järva, Nacka, Järfälla, Sörmland, Norrland, Dalarna.

När denne reporter inte sliter skosulor på Spångas gator för att hitta nästa story eller dunkar in bokstäver till ord och meningar på datorn, får tv-soffan sägas vara en favoritpla­ts. För närvarande är reporterns stora nöje att fascineras av slutspelet i amerikansk basket, NBA.

I ett i övrigt ödsligt villakvart­er blir reportern då nästan alltid andfådd. Och utskälld.

Väl uppe ur soffan händer det att reportern sjunker ned igen, framför datorn.

Reportern skriver en del på egen hand, för att hålla i gång.

När reportern väl ställer sig upp förekommer det att han går ut genom dörren, för en rask – ofta mycket rask – promenad. Ett sätt att hålla magen i schack.

I ett i övrigt ödsligt villakvart­er blir reportern då nästan alltid andfådd. Och utskälld. Områdets kanske mest uppmärksam­ma hund missar inte chansen att plötsligt upphäva avgrundssk­all på andra sidan en villahäck vilket får reportern att inte bara rycka till och ta ett snedsteg, utan även skynda vidare. Genom reporterns huvud, där tankarna oftast får vandra fritt, far då tanken: hoppas häcken håller.

Har du lästa ända hit? Just de här nedknackad­e meningarna har kanske som främsta syfte att säga hej till dig, läsare, och ge mig, reportern, en förhoppnin­g om att få just ditt tips.

 ??  ?? Prata med mig! anders.gustafsson @mitti.se
Prata med mig! anders.gustafsson @mitti.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden