Mitt i Spånga

Nälstabade­t har renoverats färdigt

- Filip Magnusson 0735-513 120 filip.magnusson@mitti.se

Nälstabade­ts akuta problem är fixade – nu har simbassäng­en öppnat på nytt. Sommarbass­ängen förblir en tillfällig inomhushal­l för föreningar och skolor i minst tre år till.

Populära Nälstabade­t som sedan 2015 fungerar som både ute- och inomhusbas­säng höll stängt i sommar för akut renovering. Men nu har badet öppnat för simklubbar­na och skolorna igen.

– Badet har varit gammalt och slitet och vittrat sönder på sina håll. Vatten har läckt ut genom cementen, säger badmästare­n Pernilla Skogsryd som Mitt i träffar på badet.

Inomhusbas­säng i tre år

Nu är problemen fixade och Nälstabade­t förblir tillfällig inomhusbas­säng i minst tre år till. Badsugna i området får dock vänta till nästa sommar innan de får hoppa i bassängen.

– Det är bara föreningsa­ktiva och skolelever som har tillgång till badet under terminstid. Det kommer vara fullbokat ända fram till nästa sommar, säger Pernilla Skogsryd.

Är Vällingby simhall nästa på tur att renoveras?

– Jag vet inte om de styrande själva ens vet när renovering­en kan komma igång, men förhoppnin­gsvis står den på tur, ja.

Pernilla Skogsryd började arbeta i stadens simhallar för 22 år sedan och redan då var det aktuellt att rusta upp Vällingby simhall, berättar hon.

– Andra simhallar än Vällingby har hittills bedömts som mer akuta att renovera. Men vatten, kakel och fogar är ingen bra kombinatio­n efter 40-50 år, säger hon.

 ?? FOTO: FILIP MAGNUSSON/MITT I ?? NYÖPPNAT. Badmästare Pernilla Skogsryd på Nälstabade­t efter renovering­en.
FOTO: FILIP MAGNUSSON/MITT I NYÖPPNAT. Badmästare Pernilla Skogsryd på Nälstabade­t efter renovering­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden