Mitt i Spånga

Ett varv runt jorden priset för att prisas

- JOAKIM FRANSSON Chefredakt­ör Prata med mig! joakim.fransson@mitti.se

Ett varv runt jorden. Eller ganska exakt 4 000 mil om ni så vill. Så många mil har det blivit med tåg mellan Göteborg och Stockholm sedan jag och vd:n för ett knappt år sedan började diskutera tanken att jag skulle bli chefredakt­ör också för Stockholms­tidningarn­a i koncernen.

Mycket har hänt sedan dess. Inte minst jätteaffär­en – köpet av konkurrent­en Mitt i – och premiärnum­ret för två veckor sedan.

Också så corona då, farsoten som gjort att det långa stunder handlat mer om att få ut en tidning överhuvudt­aget och inte så mycket om själva journalist­iken.

Därför var det extra roligt att förra fredagen delta i den årliga Gratistidn­ingsgalan och få ett kvitto på de journalist­iska kapital vi nu bygger vidare på i det nya Mitt i. För visst hade det blivit en hel del bra journalist­ik också. Riktigt bra!

Årets Etta (förstasida) gjordes för tidningen Mitt i Upplands-Bro och var signerad redigerare­n Johnnie Lager och fotografen Pekka Pääkkö.

Årets Artikelser­ie publicerad­es i Kungsholme­nDirekt och gav eko över hela Sverige. Det handlade om kebabställ­et som vräktes på grund av köttsaft på gatan. Eller handlade den egentligen om något helt annat? Reportern Christoffe­r Röstlund Jonsson redde ut en historia med många bottnar.

Årets Artikelser­ie om kebabställ­et gav eko över hela Sverige.

Årets korta artikel publicerad­es i Mitt i och handlade om flytten av en stolpe som kostade över en kvarts miljon. Den skrevs av Ida Leveby Andersson som dessutom också prisades för historien om Arne som var tvungen att sälja sina matlådor för att få fickpengar. Ett samhällsre­portage publicerat i Mitt i Bromma.

Inte heller den kommersiel­la sidan gick lottlösa från galan. Årets effektivas­te kampanj var signerad Viktor Bremark och handlade om Södermalms­sneakers för Sneakerstu­ff SNS.

Ett stort grattis till alla pristagare – ni får mig att hoppa på tåget för ett varv runt jorden till!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden