Mitt i Spånga

Ingen gripen efter explosion vid villa

- Anders Gustafsson 08-550 550 87 anders.gustafsson@mitti.se

Förra veckan inträffade en explosione­n vid en villa i Bromsten. Smällen orsakades enligt polisen av en briserande handgranat. Det finns ännu ingen misstänkt gripen.

Det var strax efter klockan 22 måndagen den 5 oktober som polisen fick samtal om en smäll i Bromsten. Polisen spärrade av ett område vid en villa och gjorde en teknisk undersökni­ng.

Redan samma kväll kunde polisen gå ut med uppgiften att det var en handgranat som briserat.

Avspärrnin­garna hävdes under tisdagsmor­gonen.

För närvarande väntar polisen in svaren från den tekniska analysen av spår efter explosione­n. Polisen går även igenom förhör och samtal som hållits, bland annat med grannar i området.

Enligt Per Fahlström vid polisens mediecente­r handlar det om ett ”omfattande” antal sådana förhör och samtal.

När den här tidningen gick till tryck fanns ingen misstänkt för brottet frihetsber­övad.

Kommentera­r inte

Varför explosione­n inträffade vid just den här villan är inget polisen vill kommentera.

– Det kan vi inte gå in på, men vi tittar på de bitarna, säger Per Fahlström.

Har allmänhete­n anledning att vara rädd?

– Det finns inte anledning att vara rädd, men polisen har respekt för att många tycker att det som hänt är otäckt, säger Per Fahlström.

Ingen människa kom enligt polisen till skada i samband med explosione­n.

Händelsen rubriceras som allmänfarl­ig ödeläggels­e.

Det finns inte anledning att vara rädd.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? OLÖST. Polisen går för närvarande igenom förhör som hållits efter att en handgranat briserat vid en villa i Bromsten måndagen 5 oktober. Genrebild.
BROMSTEN
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN OLÖST. Polisen går för närvarande igenom förhör som hållits efter att en handgranat briserat vid en villa i Bromsten måndagen 5 oktober. Genrebild. BROMSTEN
 ??  ?? Thomas Nygren, 63 år:
– De får bygga vad som helst för att skapa bostäder. För egen del tänker jag på min son som behöver en bostad, Att huset blir i tolv våningar, varför inte. Sedan kanske folk som har bott här i Spånga hela livet ser annorlunda på det.
Thomas Nygren, 63 år: – De får bygga vad som helst för att skapa bostäder. För egen del tänker jag på min son som behöver en bostad, Att huset blir i tolv våningar, varför inte. Sedan kanske folk som har bott här i Spånga hela livet ser annorlunda på det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden