Mitt i Spånga

Golfbollar oroar boende i Hässelby

- Anders Björklund anders.bjorklund@mitti.se

Konstigt att ingen vet varifrån bollarna kommer.

Boende i Hässelby villastad oroas av golfbollar som kommer farande genom luften.

– Jag höll på att få en i huvudet, säger en av grannarna.

Grannar har under sommaren oroats och störts av golfbollar som slagits iväg utan kontroll i ett villaområd­e i Hässelby villastad.

Mitt i har talat med grannar som berättar att problemet började i juni, för att sedan upphöra under några veckor i juli.

Nu berättar de att det börjat flyga golfbollar i området igen, och de befarar att någon människa ska komma skada, i värsta fall dö. Samtliga önskar att vara anonyma eftersom de befarar repressali­er.

”Hög fart”

– Jag höll på att få en boll i huvudet. De har hamnat på tre bilar i området som fått skador, förstört ett växthus och landat i en barnvagn, säger en av grannarna.

Lyckligtvi­s var inget barn i barnvagnen när bollen kom farande.

– Bollarna verkar komma med hög fart, säger en granne.

I början av juli gjordes fyra polisanmäl­ningar, där tre rubricerad­es som ofredande och en som skadegörel­se. Den 17 augusti kom en ny polisanmäl­an in som fick rubricerin­g framkallan­de av fara för annan. I skrivande stund är en ny polisanmäl­an på gång.

Polisen önskar mer

Ingen av de fem polisanmäl­ningar som hittills kommit in har lett till någon utredning från polisens sida. Enligt polisen i Vällingby är det ett problem att ingen av de som anmält pekat ut varifrån bollarna kommit.

”Konstigt att ingen vet varifrån bollarna kommer”, skriver kommunpoli­sen Marie-Louise Mattsson i ett mejl till Mitt i.

 ?? FOTO: ANDERS BJÖRKLUND ?? OBEHAG. Ett grannskap i Hässelby villastad har problem med golfbollar som skjuts ut okontrolle­rat i området.
FOTO: ANDERS BJÖRKLUND OBEHAG. Ett grannskap i Hässelby villastad har problem med golfbollar som skjuts ut okontrolle­rat i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden