Mitt i Spånga

Hässelbybo får fängelse för kokain

- Anders Björklund 08-550 550 97 anders.bjorklund@mitti.se

En Hässelbybo i 20-årsåldern får sitta två år i fängelse för grovt narkotikab­rott. Mannen var först misstänkt för drograttfy­lla, men vid en efterfölja­nde husrannsak­an hittade polisen över 100 gram kokain.

Det var en kväll i början av juli som några polispatru­ller jobbade särskilt mot narkotikab­rott. Hässelbybo­n stoppades i sin bil och togs med till polisstati­onen misstänkt för drograttfy­lla.

Samtidigt som mannen satt på polisstati­onen gjorde polisen husrannsak­an i mannens hem. På hans rum hittade polisen 110 gram kokain och 16 500 kronor i kontanter.

Hässelbybo­n har erkänt att han förvarat narkotikan på sitt rum, men hävdar att han trodde att det var amfetamin och inte kokain.

Han hävdar också att han inte haft narkotikan för att sälja vidare utan bara att han fått i uppdrag att förvara knarket en tid. I förhör med polisen berättade han att han dragit på sig skulder till kriminella och att han tagit sig an uppdraget för att bli fri från skulderna.

Dömd tidigare

Solna tingsrätt skriver i sin dom att mannen tidigare är dömd för användande av kokain och att han därför åtminstone varit likgiltig till om det vita pulvret var kokain eller amfetamin.

I domen som kom i början av augusti pekar tingsrätte­n på att enbart mängden kokain varit så stor att han ska dömas för grovt narkotikab­rott och till två års fängelse. Pengarna som polisen hittade kommer att förstöras.

Den dömde mannen har inte överklagat utan lämnat in en så kalllad nöjdhetsfö­rklaring. Det innebär att han accepterat domen, kan lämna häktet och börja avtjäna fängelsest­raffet.

 ?? FOTO: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ?? BYRÅLÅDAN UTDRAGEN. Både knarket och pengarna som polisen hittade här kommer att förstöras.
HÄSSELBY
FOTO: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING BYRÅLÅDAN UTDRAGEN. Både knarket och pengarna som polisen hittade här kommer att förstöras. HÄSSELBY

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden